NaslovnaHRONIKA"Bol je postala zajednička, moramo da sarađujemo"! Roditelji pobijene dece u "Ribnikaru"...

“Bol je postala zajednička, moramo da sarađujemo”! Roditelji pobijene dece u “Ribnikaru” posetili porodice ubijenih kod Mladenovca (FOTO)

Roditelji ubijenih učenica i učenika Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ posetili su porodice ubijenih mladih u Duboni i Malom Orašju, saopštio je direktor Fonda B92 Veran Matić.

Kako je naveo, roditelji Katarine Martinović, Mare Anđelković, Eme Kobiljski, Andrije Čikića, Adriane Dukić, Angeline Aćimović i sestra Dragana Vlahovića, uz ljubav i pozdrave roditelja Bojane Asović i Sofije Negić, posetili su juče u Duboni roditelje Kristine i Milana Panića i Dalibora Todorovića, i u Malom Orašju roditelje Nikole Milića, Nemanje Stevanovića, Marka Mitrovića, Aleksandra Milovanovića, Lazara Milovanovića, Petra Mitrovića i njihove braću i sestre.

Foto: Tanjug/Veran Matić


 

Roditelji su se susretali prvo na grobljima, uz svako grobno mesto, uz sveće i cveće, suze i pijetet prema svakoj žrtvi. Položeni su venci na mestima zločina ispred škole u Duboni i na Ravnom Gaju u Malom Orašju.


Foto: Tanjug/Veran Matić


 


Roditelji mladića u Malom Orašju bili su u majicama sa slikama svih ubijenih i natpisom „Živite“, a sestre i braća sa imenima svojih najdražih. U četvorosatnom obredu i druženju, uz tugu i suze, razgovaralo se o divnoj deci, ali i o problemima i brigama, najviše o tome da li će i na koji način stići kazna za sve odgovorne, naveo je Matić.


Foto: Tanjug/Veran Matić


 


Ukazao je da u nezalečivom bolu, strepnja da će ubice i pomagači proći sa malim kaznama ili da će ponovo biti na slobodi, slobodni da ponove zlo koje su činili, stvara dodatno nespokojstvo.


Foto: Tanjug/Veran Matić


 


Uz najdublje međusobno razumevanje i saučestvovanje u boli, koja je postala i zajednička, dogovorili su se da će sarađivati u zajedničkoj borbi za dostojno sećanje na najmilije.

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja