NaslovnaZDRAVLJEDevojka je pokazala šta se dogodilo kad je prestala da jede prerađenu...

Devojka je pokazala šta se dogodilo kad je prestala da jede prerađenu hranu! Od natečenog lica, došla je do ovoga (VIDEO)

Laura Denison je stalno bila otečena i sa bubuljicama, a to se sve promenilo kada je prestala da unosi prerađenu hranu.

Laura Denison svojim selfijima na TikTok-u prikupila je više od 170.000 pregleda za samo četiri dana. U pitanju je fotografija koja prikazuje njeno lice pre i posle promene ishrane.

– Tokom mog odrastanja ishrana mi je bila jako obrađena – rekla je za “Newsweek.com” i dodala: – Nemojte me pogrešno shvatiti, dopalo mi se, ali kako starite, primećujete kako se osećate, a jedenje na taj način jednostavno ne čini da se osećam najbolje.

Na snimcima koje je podelila na svom profilu, postoji nekoliko primera njenih obroka. Svi uključuju dosta povrća, jaja i ribe, o čemu je Laura govorila i na svom Instagram profilu.  

Ona je podelila i iskustva i u borbi sa prejedanjem:

– Uvek je to bila hrana koja je bila dostupna i puna masti, šećera i soli. To bi mi dalo kratkoročno zadovoljstvo, ali me je dugoročno pogoršalo. Ultraobrađena hrana obično je jeftinija, tako da mi je bila veoma dostupna.

Šta su prerađena i ultraobrađena hrana?

Prerada menja hranu iz njenog prirodnog stanja dodavanjem soli, ulja, šećera ili drugih supstanci, navodi “Harvard Health Publishing”. Takvi su konzervirano voće i riba.Ultraobrađena hrana uključuje smrznute obroke, brzu hranu i većinu grickalica, poput čipsa i kolačića. Razlika između ove hrane i prethodno navedene je u tome što ima više masti, skroba, dodatog šećera i hidrogenizovanih masti. Takođe može da sadrži aditive kao što su veštačke boje i arome ili stabilizatori.

Neobrađena ili minimalno obrađena hrana je cela hrana u kojoj su vitamini i hranljivi sastojci još uvek netaknuti, kao što su šargarepa, jabuke i orasi.

– Kada sam jela ultraprerađenu hranu, lice bi mi bilo otečeno – istakla je Laura.

Pre nekoliko godina, ona je počela da se fokusira na svoje zdravlje i naučila je mnogo toga o ishrani. Shvatila je da ne čini sebi nikakvu uslugu prejedanjem i odlučila je da to zauvek promeni. Rekla je da je primetila razliku na svom licu skoro odmah nakon što je izbacila prerađenu hranu.

– Primetila sam kako bi mi koža bila drugačija kada bih jela ultraprerađenu hranu – bila bih otečena. Osećala bih se mamurno, a bez ikakvog alkohola. Zaista je neverovatno kako naša ishrana može uticati na način na koji se osećamo – rekla je Laura.

Ona je primetila da se upala smirivala u roku od nekoliko dana, nakon što jede zdravo.

– Imam veoma jednostavan pristup ishrani. Trudim se da jedem hranu što je moguće bliže mom prirodnom stanju i trudim se da imam šarene, izbalansirane obroke. Svaki dan je drugačiji i hranim se prema tome kako se osećam – rekla je.

Izgubila je više od 12 kilograma, bez brojanja kalorija. Poboljšalo joj se, varenje, imala je bolji san, a koža joj se postala vlažnija i elastičnija.

Laura je trener pilatesa i ishrane, kuva kada večera kod kuće i bira zdraviju hranu kada je napolju.

– Ja sam samo čovek i nisam savršena, ali pokušavam da 90 odsto jedem celovitu hranu – ističe Laura.

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja