NaslovnaPLANETAKako je ovo moguće?! Iz Egipta stigle šok vesti o napadu Hamasa!

Kako je ovo moguće?! Iz Egipta stigle šok vesti o napadu Hamasa!

Jedan zvaničnik obaveštajne službe Egipta izjavio je da je Izrael ignorisao ponovljena upozorenja Egipta o “velikoj akciji” koja se sprema u Pojasu Gaze.

Tajms of Izrael navodi da je ovaj zvaničnik egipatske obaveštajne službe potvrdio je da je Egipat, koji često služi kao posrednik između Izraela i Hamasa, više puta razgovarao sa Izraelcima upozoravajući da se sprema “nešto veliko”, ali bez dodatnih objašnjenja, preneo je AP.

Prema njegovim rečima, izraelski zvaničnici bili su fokusirani na Zapadnu obalu i umanjivali su mogućnost potencijalne pretnje iz Pojasa Gaze.

Netanijahuovu vladu čine pristalice jevrejskih doseljenika sa Zapadne obale, koji su zahtevali pojačane mere bezbednosti suočeni sa sve većom plimom nasilja u poslednjih 18 meseci.

– Upozoravali smo ih da se priprema eksplozija nasilja i to vrlo brzo. Ukazali smo im da je u pitanju nešto veliko, ali oni su potcenili takva upozorenja – obajsnio je egipatski zvaničnik, koji je pristao na razgovor pod uslovom anonimnosti jer nije ovlašćen da sa medijima razgovara o sadržaju osetljivih obaveštajnih kontakata.

 

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja