NaslovnaHRONIKAKo je Mića Crnogorac, šef klana čiji su članovi juče pohapšeni? Blizak...

Ko je Mića Crnogorac, šef klana čiji su članovi juče pohapšeni? Blizak vođi Pink-pantera, šurovao sa “škaljarskom ekipom”, pripadnik zloglasnog KLANA AMERIKA

Miroslav Starčević, muškarac za kojeg se sumnja da je organizator kriminalne grupe koja je uhapšena juče zbog sumnje da su u periodu od 12. februara do 16. marta 2020. godine na teritoriji Albanije i Srbije kupovali, prenosili i posredovali u kupovini i prodaji marihuane, nalazi se već pet meseci u pritvoru kada je uhapšen u akciji koja je za cilj imala da ukloni najveći narko-kartel na Balkanu.

Naime, kako je Informer već pisao, po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal nakon predistražnog postupka na teritoriji Srbije danas je uhapšeno šest osoba: P. S., Z. J., M. M., .M. M., S. N. i S. Đ. zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Za organizatora ove kriminalne grupe koja je u periodu od 12. februara do 16. marta 2020. godine na teritoriji Albanije i Srbije kupovala, prenosila i posredovala u kupovini i prodaji marihuane, sumnjiči se Miroslav Starčević koji se nalazi u pritvoru.

“Pao” tokom rušenja Balkanskog kartela

Starčević je uhapšen zajedno sa 13 osoba sredinom maja 2023. godine. On je “pao” u istorijskoj akciji policije i Tužilaštva za organizovani kriminal.

Foto: MUP


 

Starčević se sumnjiči da je bio vođa kriminalne grupe zajedno sa Mladenom Lazarevićem koji je takođe uhapšen.

Osim njih, lisice na ruke tada su stavljene su i: Milošu Jovanoviću, Draganu Đorđeviću (koji se ranije zvao Dragan Santai), Milanu Mitiću, Draganu Nikoliću, Ivanu Cvetkoviću, Radisavu Radoviću, Gligoriju Peljeviću, Milošu Radosavljeviću, Ljubiši Lindo, Mirku Pavloviću i Vladanu Soldo.


Foto: MUP


 


Ova organizovana kriminalna grupa koju čine 20 lica sumnjiči se da je umešana u međunarodnu trgovinu narkoticima.

Naime, organizatori i pripadnici ove organizovane kriminalne grupe sumnjiče se da su tokom 2020. godine učestvovali u nabavci i transportu više od šest tona kokaina iz Južne Amerike ka zemljama Zapadne Evrope i Republike Srbije.

Puni dosijei, hapšeni, ranjavani

Miroslav Starčević je poznat pod nadimkom Mića Crnogorac i blizak je pripadnicima kriminalne grupe Amerika i škaljarcima.


Foto: MUP


 


Ime Mladena Lazarevića spominjano je na suđenju klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. On je bio član Pink Pantera, kao i kum Milana Ljepoje, kojeg je ubio klan Belivuk. Takođe se sumnjiči da je učestvovao u filmskoj pljački zlatare u Dubaiju, koju je predvodio Ljepoja.

Inače, Hrvatin je rekao da je on radio logistiku za Lazarevića, odnosno da ga je on pratio jer je grupa planirala njegovo ubistvo. On se na meti našao i 2013. godine, kada mu je podmetnut eksploziv ispod vozila. Takođe, još jedan od uhapšenih se vezuje za pljačku u Dubaiju.

Dragan Đorđević zvani Gaga navodno je bio uhapšen posle spektakularne pljačke “Pink pantera” u Dubaiju 2008. godine.


Foto: MUP


 


Gligorije Peljević je hapšen i 2015. godine u Madridu kada je zaplenjeno 3,5 tone kokaina.

Radisav Radović ranjen je 2016. godine u blizini restorana “Šeher” na Dedinju. Tada se pisalo da potiče iz Crne Gore, da ima kriminalni dosije i da je i pre toga ranjavan u inostranstvu.

Radović pogođen je tada u ruku dok je ulazio u automobil, a ispaljena su četiri metka – dva u prozor, dva u donji deo vozačevih vrata. Sumnja se da iza neuspele likvidacije stoji jedan od klanova iz Crne Gore. Radović ima pozamašan krivični dosije, a smrt je izbegao i u Belgiji, kada je isto bio ranjen.


>

MUP Srbije

Pogledaj galeriju

MUP

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja