NaslovnaPLANETAKreće haos! Izrael započeo opsadu Gaze, ovo znači samo jedno! Iz SAD...

Kreće haos! Izrael započeo opsadu Gaze, ovo znači samo jedno! Iz SAD saopštili šta će se dešavati u narednim satima!

Izrael je započao “potpunu opsadu” Pojasa Gaze nakon napada bez presedana koje je izvela palestinska ekstremistička organizacija Hamas.

NBC njuz prenosi da je to danas saopštio izraelski ministar odbrane Joav Galant.

– Naredio sam potpunu opsadu Pojasa Gaze. Neće bi struje, neće biti hrane, neće biti gasa, sve je zatvoreno. Mi se borimo protiv ljudskih životinja i delujemo u skladu sa tim – kazao je Galant.

Američka televizija navodi da je ministar u vladi izraelskog premijera Benjamina Netanjahua ranije bio komandant Izraelskih odbrambenih snaga (IDF), kako je zvanični naziv vojske te zemlje.

Podsetimo, brojni američki zvaničnici izneli su mišljenje da će Izrael u roku od 48 sati početi kopnenu operaciju u Pojasu Gaze.

Takođe se navodi da je Galant ovo rekao nakon što je obavio procenu situacije zajedno sa oficirima Južne komande IDF.

 

Israeli Minister of Defense, Yoav Gallant announces that he has ordered a “Total Siege” of the Gaza Strip allowing No Food, Fuel, or Electricity alongside anything else to entered the Strip.

Gallant further stated, “We are Fighting with Human Animals and we will act… pic.twitter.com/2R5Vl5WsTA

— African Edge News (@Africanedgenews) October 9, 2023

 

NBC njuz navodi da je Pojas Gaze sićušna obalska enklava koja je dom više od dva miliona stanovnika koja je, otkad je tamo Hamas preuzeo vlasti, bila blokirana i ranijih godina.

Navodi se da je Izrael objavio da je povratio kontrolu nad svojom teritorijom nakon krvavog upada Hamasovih boraca koji je počeo u subotu ujutru.

Američka televizija navodi da ipak i dalje postoje izveštaji o borbama koje su još uvek u toku i novim upadima palestinskih ekstremista iz Pojasa Gaze u gradove na jugu Izraela.

Navodi se da je IDF okupio 300.000 vojnika uoči onog što mnogi pretpostavljaju da će biti kopnena operacija izraelskih snaga u gusto naseljenoj enklavi.

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja