NaslovnaREGIONLidija Marković jedna od učesnica

Lidija Marković jedna od učesnica

Kako je rekla, ona ima kozmetički salon i ovo joj je super prilika da odmori.

– Napolju me čekaju svi, čeka me i salon. Zamisli koliko će posla da bude kad izađem, sad su svi čuli za mene. Prijatelji mi šalju i govore nemaoj da nas razočaraš, čekamo te. Ja ustvari ovako testiram ljude iz svog okruženja – kaže Lidija.

Ona kaže da joj ležanje danima nije dosadilo, već da su joj dosadile samo poruke pojedinih ljudi.

Tek sam počela da odmaram

– Želim ovde samo da uživam, ako mi verujete još nisam odmorila, tek sad sad počela – rekla je ona.

foto: Profimedia

– Sve je dozvoljeno, samo moramo da ležimo. Na osam sati ustanemo, imamo pauzu 15 minuta. Prvu pauzu u 10 ujutru koristim za tuširanje, drugu u 18 časova koristim za pranje kose, a onda se vraćam u krevet da sušim kosu. Sve uspem ležeći. Pauzu posle ponoći iskoristim za treniranje. Tada koristim priliku da što više trčim – rekla je Lidija kojoj je porodica nudila 1.000 evra da odustane.

– Već tri godine sam čekala ovo takmičenje, svaki put saznam kad se završi. Baš mi bude krivo, a ove godine sam odlučila da ih pratim svaki dan, znala da se održava krajem leta. Mislim da sam prva poslala poruku. Porodica mi je bila najveća podrška, ali sad već brinu za moje zdravlje i mole me da odustanem”, rekla je Lidija i dodala:

– Rekla sam sebi da neću odustati jer nije poenta nagrada, već psihološka igra. Otac mi je nudio 1.000 evra da odustanem, ali nije sve u novcu. Zainatila sam se. Od 18. avgusta bilo je nas 21. Svima sam bila podrška, bilo mi je žao kad su odustajali, ali posle ovoliko dana, mora neko da odustane. Ne smemo u sedećem položaju da budemo, to je diskvalifikacija. Dosta ljudi je ispalo jer mahinalno sednu, zaborave da ne smeju”, rekla je Lidija i otkrila kakvu scenu je pretrpela: “Imam fobiju od miševa, a dok smo bili pod Javorom, išli su po meni. Tako da, kad tad nisam ustala, neću nikada – rekla je Lidija i dodala da “za nju nije istina da su Crnogorci lenji”.

Crna Gora, Takmičenjefoto: Profimedia

Organizator Mića Blagojević kaže da su takmičari dobro i da vreme provode družeći se, kao i da je favorit momak iz Kruševca.

– To je jako psihološko takmičenje, a učesnici su zanimljive ličnosti. Super su ekipa i tu će ostati neka prijateljstva – rekao je on za AFP.

Kruševljanin preti da uzme Crnogorcima titulu

Blagojević je ocenio da bi možda bilo i apsurdno da pobedi Kruševljanin, jer bi uzeo titulu koja je do sada pripadala Crnogorcima.

Istakao je da takmičari koji su učestvovali preporučuju da svako treba bar jedan dan da leži, da se ne pomera, da ostane sam sa sobom i razmisli o životu.

– Takmičenje u izležavanju je uživanje i nema teških pravila. To je neka vrsta preporoda – kaže Blagojević.

Može biti da je razlog pravilo koje je uvedeno pre par godina da se svakih osam sati može otići u toalet na 10 minuta. Kako je rekao, ranjih godina to nije postojalo, ali je bilo opasno po zdravlje takmičara.

Blagojević kaže da su svi iznenađeni time jer je prethodni rekord bio pet dana.

Ovo je dvanaesta godina kako se takmičenje ogranizuje, a Crna Gora postala je poznata po njemu u svetu.

Kurir.rs/Nova

Kurir

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja