NaslovnaBIZNISLova pljušti kao luda! Restorani, vinarije, fondacije: Oni su Holivud zamenili privatnim...

Lova pljušti kao luda! Restorani, vinarije, fondacije: Oni su Holivud zamenili privatnim biznisom od koga zgrću milione

Pojedine poznate ličnosti u jednom periodu svog života odlučile su da život sa reflektorima i kamerama zamene nekim mirnijim poslom od koga bi mogli ako ne isto, onda barem približno lepo da žive.

Slava i popularnost su nešto što brzo prolazi. U jednom momentu zarađujete milione i paparaci vas čekaju iza svakog ćoška, a u sledećem sve to nestane u deliću sekunde i postanete obična osoba, koja svako jutro ustaje rano i radi od 9 do 17h. 

Zvezde Holivuda su to na vreme shvatile, pa su još u svom aktivnom glumačkom periodu sa druge strane, pored snimanja filmova i serija razvijale strategije i pokretale sopstveni biznis.

Neki od njih su čak i apsolutno promenili svoje profesije. Svako od njih je pronašao smisao u nečemu drugom što ih danas čini neizmerno srećnim i zadovoljnim. 

 

 

Tara Rid 

Tara je bila na vrhuncu svoje karijere početkom 2000-ih pošto je glumila u hit filmovima poput “American Pie” i “The Big Lebowski”. Bivša glumica već neko vreme radi kao vlasnica jednog restorana i izbacila je liniju odeće i parfema.

 

 

Lusi Lu

Pored toga što je uspešna glumica ona je takođe veoma talentovana vizuelna umetnica. Iako se i dalje sporadično pojavljuje u raznim TV emisijama, veći deo svog vremena posvećuje stvaranju zapanjujućih umetničkih dela.

 

 

Džim Keri

Iako je najpoznatiji po komičnim nastupima i filmovima, on je i strastveni slikar, koji slobodno vreme provodi slikajući.

 

 

Čak Noris

Pored silnih viceva o njegovoj hrabrosti poznati glumac i akciona zvezda pokrenuo je fondaciju pod nazivom “Kickstart Kids”, koja ima za cilj da kroz karate nauči decu vrednostima izgradnje karaktera.

 

 

Sara Mišel Gelar

Sara se sasvim slučajno postala dobro poznata glumica, pošto je serija “Bafi ubica vampira” postala apsolutni hit, a ona je igrala glavu ulogu, Bafi. Sara sada ima svoju  kompaniju u prehrambenoj industriji i izdaje kulinarske knjige.

 

 

Kameron Dijaz

Iako je imala prilično uspešnu glumačku karijeru, do sada je napisala nekoliko knjiga o zdravlju i velnesu, a od kako se 2017. godine povukla iz glume pokrenula je kompaniju organskog vina pod nazivom Avaline.

 

 

Dž.K. Rouling

Pošto je stekla svetsku slavu zahvaljujući svojoj mašti i knjigama o “Hari Poterru”, autorka i jedna od najbogatijih žena na svetu, aktivno se uključila u dobrotvorne svrhe. Ona je predsednica Gingerbread-a, organizacije koja pomaže samohranim roditeljima. 

 

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja