NaslovnaNAJNOVIJERat se širi svetom, biće krvi do kolena! Vesti iz Izraela izazvale...

Rat se širi svetom, biće krvi do kolena! Vesti iz Izraela izazvale opštu paniku, ovakav horor niste mogli ni da zamislite!

Lider stranke Izrael Bejtenu i bivši ministar odbrane Avigdor Liberman, pozvao je na kopnenu invaziju na Gazu kako bi se iskorenio i uništio Hamas nakon razornog napada militanata na Izrael.

– Eliminacija Hamasa je ono što je potrebno u ovoj situaciji; nažalost, to zahteva ulazak na teren u Gazu – navodi Liberman u saopštenju, izdvajajući najveći grad u Pojasu Gaze kao centar operacija terorističke grupe.

– Moramo da očistimo štalu. Kao što smo nedavno ušli u Dženin, tako moramo ući i u Gazu – kaže Liberman.

On takođe poziva vladu da vrši atentate na lidere Hamasa u inostranstvu, rekavši da Izrael mora da “progoni” vođstvo grupe gde god da se nalazi, podsećajući na odluku bivše premijerke Golde Meir da ubije počinioce i organizatore masakra na Olimpijskim igrama u Minhenu.

Liberman takođe optužuje premijera Benjamina Netanjahua, ministra odbrane Joava Galanta i načelnika štaba Izraelskih odbrambenih snaga Herci Halevija da nisu na adekvatan način informisali Izraelce o stanju rata.

– Mislim da je greška što premijer, ministar odbrane i načelnik generalštaba ne govore sa medijima… ne da šalju video snimke, već da stanu ispred izraelskog naroda, i ispred kamera, da odgovaraju na pitanja. To je njihova obaveza. To duguju izraelskom narodu nakon tri dana bitke – rekao je on.

On je ponovio da će njegova stranka ući u vladu jedinstva pod uslovom da Hamas bude eliminisan i da se okončaju svi aranžmani koji omogućavaju finansijsku pomoć Katara i iz drugih izvora Gazi.

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja