NaslovnaREGIONSin poslanika pucao direktno u grudi inspektora u Bijeljini

Sin poslanika pucao direktno u grudi inspektora u Bijeljini

Foto: Printscreen/Youtube/RTRS, Printscreen/Facebook

Navodi se ovo u rešenju za određivanje pritvora Nikoli K, te Bijeljincima Deniju S. njegovom bratu Bojanu S. i Dejanu Š. koje sumnjiče da su mu pokušali pomoći prilikom bega.

Osumnjičene terete da su u noći između 1. i 2. oktobra oko 23.50 vozilom došli u klub “Džil“, u kojem su u tom momentu bili inspektor Nenad Marković i suspendovani policajac Dalibor Bošnjaković.

Svi zajedno su ušli u objekat pri čemu su Nikola K. i Deni S. krenuli u pravcu toaleta, kako bi pronašli Markovića i Bošnjakovića, dok su se Bojan S. i Dejan Š. smestili za sto do ulaznih vrata.

Nikola Kokanović, Bijeljinafoto: Printscreen/Facebook

Nikola K. i Deni S. su, dodaje se, uočili Markovića i Bošnjakovića, pa im je jedan od njih dvojice rukama poslao znakovnu gestikulaciju, a zatim su nastavili kretanje prema izlazu.

Nikola K. je, dodaje se, bio svestan i znao da ispaljivanjem hitaca može ubiti Markovića i Bošnjakovića, što je i hteo.

– Nakon što je Marković otvorio vrata i zakoračio da izađe ispred ugostiteljskog objekta, dok je za njim izlazio i Bošnjaković, a Bojan S. i Dejan Š. bili odmah iza njihovih leđa, Nikola K. je iz neposredne blizine u Markovićev levi gornji deo tela, grudi, iz pištolja marke ‘Crvena Zastava’, kalibra 7,65 mm, ispalio dva hica usled kojih je Nenad pao na trotoar. Nakon toga, okrenuo je pištolj u pravcu Bošnjakovića povlačeći nekoliko puta obarač, pri čemu je zatvarač bio u zadnjem položaju usled nedostatka metaka ili blokiranja oružja – navodi se u rešenju Okružnog suda Bijeljina.

To je sve Deni S., kako se navodi, posmatrao, a onda krenuo u njegovom pravcu i zamahnuo desnom nogom kako bi Bošnjakovića udario.

– U tom trenutku se Nikola K. uputio prema podzemnoj garaži stambene zgrade gde je trebalo da odbaci pištolj i garderobu, dok su se preostala trojica iako svesni da pomažu Nikoli K. da ne bude otkriven, što su i hteli, uputili prema hotelu – navodi se u rešenju.

Ušli su, dodaje se, u sporednu ulicu, paralelnu sa ulicom i mestom gde je trebalo da pokupe Nikolu K.

– U neposrednoj blizini kontejnera za smeće od sebe su odbacili tri pištolja, a zatim se uputili prema ulici kako bi obezbedili prevoz za dalji beg – rečeno je u sudu.

Oni su kontaktirali jednu osobu i tražili da ode da se raspita šta se desilo.

Kurir.rs/Srpska info

Bonus video:

00:26

Hapšenje osumnjičenog za teško ubistvo na Voždovcu

Kurir

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja