NaslovnaHRONIKASrbi rudari pobegli autobusom u Foču! Novi detalji slučaja koji "drma" Crnu...

Srbi rudari pobegli autobusom u Foču! Novi detalji slučaja koji “drma” Crnu Goru – iskopali tunel do depoa Višeg suda

Policajci i tužioci koji su uključeni u istragu “Tunel” su utvrdili da su Veljko Marković (32) i njegov stric Milan Marković (53) istog dana ušli u autobus koji putuje do Sarajeva, ali su karte kupili do Foče, što je bila njihova krajnja destinacija.

Nadzorne kamere na Autobuskoj stanici u Podgorici su ih snimile, a izlazak iz države je zabeležen od strane graničnih policajaca na Šćepan Polju.

Njihove kolege na Dobrakovu su evidentirale kada je Erić, državljanin Srbije, napustio državu, a on je takođe snimljen i na naplatnim punktovima na auto-putu.

Od Erića ni traga ni glasa

“Što se tiče okrivljenog Vladimira Erića (32), postoji informacija da je ušao u Crnu Goru, iako nema prijavljeno boravište u Crnoj Gori. Dosadašnja potraga za njim nije dala rezultate, što ukazuje na to da se skriva i da nije dostupan državnim organima, izjavio je neimenovani izvor iz istrage za “Vijesti”.

Foto: Uprava policije Crne Gore


 

Ta četvorka iz Loznice je osumnjičena da su, po nalogu organizatora kriminalne grupe koji još nije identifikovan, zajedno sa nekoliko NN lica, provalili u sudski depo i iz njega ukrali više pištolja i pušaka koje su bile oduzete tokom istrage za više krivičnih dela.

Predraga Mirotića (31) iz Podgorice, jedinog koji je do sada uhapšen, sumnjiče da je pomagao u sakrivanju alata i vozila koje su koristili, i takođe da ih je prevozio svojim automobilom.

Locirani kontakti saučesnice

Policija traži Katarinu Baćović iz Podgorice zbog sumnje da im je iznajmila poslovni prostor iz kojeg su prokopali tunel do sudskog depoa. Potraga za njom je i juče bila u toku.

Prema informacijama “Vijesti”, istražitelji su uspeli da utvrde s kim je komunicirala i kuda se kretala do dana kada je otkriven njen identitet. Međutim, još nisu uspeli da pronađu tačno mesto gde joj je izgubljen trag.


Foto: Printscreen Twitter, Vlada Crne Gore


 


Katarina Baćović iz Podgorice je imala ulogu da iznajmi poslovni prostor u Njegoševoj ulici, koristeći lažnu ličnu kartu na ime Andrijana Marić.

Osumnjičeni srpski državljani su od 14. jula do 8. septembra kopali podzemni prolaz do sudskog depoa iz prostorija koje je Baćovićeva iznajmila. Nakon toga, iz te prostorije su od 8. do 11. septembra krali oružje.

Tužilaštvo i policija sumnjaju da je Baćovićeva bila veza između zaposlenog u Višem sudu i rudara, kao i između izvršilaca posla i njihovih pomagača iz Crne Gore.

Takođe, istražitelji proveravaju da li je zloupotrebila svoju majku, M. B., koja je upraviteljica sudske pisarnice, u korist kriminalne grupe.


Foto: Vlada Crne Gore


 


U međuvremenu, istražitelji su otkrili da je Katarina Baćović povezana i sa članovima kriminalnog klana iz Tuzi.

Istraga kopanja tunela u sudu

Istraga o provali u sudski depo je počela kada su 11. septembra primetili da su neki dokazi bili ispreturani. Međutim, tokom uviđaja u depou otkriveno je da su lopovi ušli podzemnim prolazom iz Njegoševe ulice.

Policija je pronašla kombi koji su koristili osumnjičeni 13. septembra, a dan kasnije su pronašli i stan u podgoričkom naselju Zabjelo, koji je navodno bio njihova baza.

Istraga je u toku, a policija i tužilaštvo nastavljaju da prikupljaju dokaze i tragaju za motivom i nalogodavcima ovog nezakonitog posla.


>

Vlada Crne Gore

Pogledaj galeriju

youtube libertas press

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja