NaslovnaPLANETAStiglo naređenje: Zelenski hitno izdao naredbu o promeni na čelu teritorijane odbrane...

Stiglo naređenje: Zelenski hitno izdao naredbu o promeni na čelu teritorijane odbrane Ukrajine!

Predsednik Ukrajine je doneo odluku o smeni komandanta Ukrajinskih snaga teritorijalne odbrane generala Ilhora Tanjcura.

Predsednik Ukrajine, Volodimir Zelenski, donosi značajnu odluku o smeni komandanta Ukrajinskih snaga teritorijalne odbrane, koje igraju ključnu ulogu u odbrani zemlje od početka ruskog napada na Ukrajinu.

U predsedničkoj naredbi objavljenoj danas, imenovan je general-major Anatolij Barhilevič kao novi komandant, prema izveštaju Rojtersa.

General Ihor Tancjur, koji je obavljao tu funkciju od maja 2022. godine, smenjen je posebnom naredbom. Iako razlozi za ovu smenu nisu navedeni u naredbi, ova odluka predstavlja značajnu promenu u vođenju ukrajinskih snaga.

General-major Anatolij Barhilevič (54) prethodno je obavljao funkciju načelnika štaba trupa u istočnoj Ukrajini, gde su se vodile žestoke borbe od početka ruskog napada u februaru 2022. godine. Snage Teritorijalne odbrane igraju ključnu ulogu u zaštiti ključnih objekata, borbi protiv sabotaža i neprijateljskih obaveštajnih snaga, kao i održavanju opšte bezbednosti u Ukrajini.

Takođe, one moraju osigurati odbranu dok se glavne ukrajinske oružane snage razmeštaju.

Ovo je još jedan korak u promenama u vođenju ukrajinske vojske, s obzirom na nedavno imenovanje novog ministra odbrane, Rustema Umerova, prošlog meseca.

 

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja