NaslovnaRAZONODAŠvarcenegeru preti infarkt i moždani udar! Odmah preduzete sve mere, čuveni snagator...

Švarcenegeru preti infarkt i moždani udar! Odmah preduzete sve mere, čuveni snagator na posebnom režimu!

Arnold Švarceneger ove godine je napunio 76 godina. Imao je niz operacija na srcu, ali i danas je fizički aktivan.

Nedavno je zapanjio svet kad je pokazao kako trenira u osmoj deceniji, a sada otkriva ishranu za koju tvrdi da mu pomaže da bude zdraviji i izgleda mlađe.

Nakon što je saznao da je zbog povišenog holesterola izložen većem riziku od infarkta i moždanog udara, Arnold je odlučio da iz korena promeni svoje navike.

Slavni snagator je prvo promenio ishranu. Kako kaže, 80 odsto dana konzumirao je samo namirnice biljnog porekla. Odlučio je da postane vegan, ali izuzetak pravi samo kada je na meniju bečka šnicla! Ipak, Arnold smatra da meso nije ključno za bodibilding, kao što to mnogi vrhunski sportisti smatraju.

 

– Meni je to pomoglo da se osećam zdravije i mlađe, kao i da smanjim nivo lošeg LDL holesterola koji je povezan sa većim rizikom od srčanih bolesti. Sada je nivo mog holesterola toliko nizak da lekar kaže da ima utisak da se radi o drugoj osobi – napomenuo je Švarceneger koji u nedelji trenira šest dana.

Određene namirnice poput prerađenog mesa često se vezuju za povišen nivo holesterola. Sa druge strane, povrće, posebno lisnato i hrana poput celovitih žitarica, bobičastog voća i oraha mogu da pomognu u snižavanju holesterola.

 

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja