NaslovnaNAJNOVIJESvet na nogama! Izraelu stigla poruka od Hezbolaha! Ako ovo urade, čeka...

Svet na nogama! Izraelu stigla poruka od Hezbolaha! Ako ovo urade, čeka ih žestok odgovor!

Libanski ministar spoljnih poslova Abdalah Buhabib izjavio je danas da je njegova vlada dobila uveravanja od Hezbolaha da se neće pridružiti borbama između Izraela i palestrinskog Hamasa, osim ako Izrael ne bude “maltretirao” Liban.

Hezbolah je juče ujutru ispalio minobacačke granate na izraelske vojne lokacije na granici sa Libanom, u trenutku kada su borbe na jugu Izraela bile u toku, preneo je “Tajms of Izrael”.

Teroristička grupa koju podržava Iran tvrdi da je ispalila desetine raketa i granata na tri izraelska položaja u spornom regionu Mount Dov, u znak solidarnosti sa Hamasom.

Libanska grupa je u saopštenju navela da je napad, uz upotrebu “velikog broja raketa i granata”, bio izveden u znak solidarnosti sa “palestinskim otporom”. 

Oni tvrde da su izraelski položaji direktno pogođeni.

Izraelske odbrambene snage nisu prijavile da je bilo povređenih i saopštile su da su odgovorile artiljerijskom vatrom ka oblasti lansiranja i napadom dronovima na “infrastrukturu Hezbolaha” u toj oblasti.

Prema navodima neimenovanog vojnog izvora, lokacija koja je bila meta napada dronom bio je šator koji je teroristička grupa postavila na izraelskoj teritoriji pre nekoliko meseci.

 

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja