NaslovnaBIZNISSvi sad pokreću ovaj biznis u Beogradu! Već otvoreno 400 lokala -...

Svi sad pokreću ovaj biznis u Beogradu! Već otvoreno 400 lokala – investicija mala, a povrat uloga brz i dobar

U prvih šest meseci ove godine u Srbiji je otvoreno čak 400 novih frizersko-kozmetičkih salona, dok je u celoj 2022. otvoreno oko 500 salona za lepotu. Zbog sve veće konkurencije, mnogi preduzetnici zatvorili su lokale.

Najtraženije usluge su veštački nokti, trepavice, botoksi i nadogradnja kose.

– Mislim da je sada mnogo bespotrebnih zahvata kako na licu tako i na telu, jako to utiče na mlade devojke. U nekom momentu mog poslovanja sam shvatila da ja neke stvari ne želim da radim i da mi je jako važno da se fokusiram na prirodnu negu – kaže Maja Sradnov, vlasnica kozmetičkog salona. U školama lepote traži se mesto više

Potražnja je i za srednjom Školom za negu lepote u kojoj se poslednjih godina traži mesto više.

– Upisali smo sve što smo planirali, tako da nismo imali nikakvih problema. Za razliku od prošle godine, donji prag učenika koji su primljeni u našu školu povećan je za pet bodova. Najveće interesovanje je za zanimanje frizer, to je uvek i bilo, upisujemo devet odeljenja. Međutim, veliko je interesovanje i za zanimanje pedikir, manikir – objašnjava Mesud Čustović, direktor Škole za negu lepote.

Koordinator praktične nastave u Školi za negu lepote Kristina Kuzmanović Glišić navodi da učenici iskazuju veliko interesovanje za pokretanje sopstvenog biznisa.

– Već negde na kraju prvog polugodišta, od decembra meseca, oni budu dovoljno obučeni da odu kod preuzetnika i da počnu da uče salonske forme – dodaje Kuzmanović Glišićeva.

Najpoželjniji biznis za preduzetnice mlađe od 35 godina

Statistika potvrđuje da je to i najpoželjniji biznis za preduzetnice mlađe od 35 godina.

– Upravo zbog tog momenta da je investicija jako mala da uđete u taj biznis, a povrat jako brz. Na društvenim mrežama mogu plasirati sve ono što rade, a na osnovu društvenih mreža mogu dopreti do novih korisnika njihovih usluga – ističe Marko Vučetić sa Infostuda.

Zato na zvanične podatke o broju novootvorenih salona treba dodati i nekoliko puta više onih koji usluge šišanja, sređivanja noktiju ili šminkanja pružaju na crno – po stanovima i iznajmljenim prostorima.

 

 

 

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja