NaslovnaVESTIU toku evakuacija Srba iz Izraela! "Ben Gurion" u funkciji i pored...

U toku evakuacija Srba iz Izraela! “Ben Gurion” u funkciji i pored granatiranja!

Počasni konzul Srbije u Izraelu Aleksandar Nikolić izjavio je da u nekoliko kibuca u Izraelu još ima srpskih rezidenata i nerezidenata, ali da se oni postepeno evakuišu.

Nikolić je za TV K1 rekao da je aerodrom u Tel Avivu, koji je sinoć granatiran ubrzo posle poletanja specijalnog aviona Vlade Srbije sa 127 naših državljana, i danas u funkciji.

– Za danas očekuje se let sa aerodroma Ben Gurion prema aerodromu Nikola Tesla. Sutra još jedan, dakle letovi Er Srbije. Nisu najavljena otkazivanja. Postoji još nekoliko avio kompanija koje nastavljaju da lete, ako imaju konekcione letove za Beograd, odnosno Niš. Tako da su i oni mogućnost našim preostalim državljanima koji su zainteresovani da napuste Izrael – rekao je Nikolić.

Naveo je da je izmenjen koridor za letove i da se sada po poletanju leti odmah na sever, kako bi se avioni udaljili od Pojasa Gaze.

– Činjenica je da su mnoge avio kompanije ipak otkazale svoje letove, ali je naša Vlada poslala specijalno nekomercijalni let, koji je sleteo jutros u pola dva na aerodrom Nikola Tesla – rekao je Nikolić.

Dodao je da osim aerodroma funkcionišu i suvozemni međunarodni prelazi sa Egiptom i Jordanom.

Nikolić je podsetio da je jedan srpski državljanin lakše ranjen i da je brzo i kvalitetno tretiran u Univerzitetskom kliničkom centru.

– Lično, u tih 70 minuta, kada sam uspostavio direktan kontakt sa tom bolnicom preko zajedničkih prijatelja, su bili među najizazovnijim u mojoj konzulskoj karijeri, jer tada još nismo znali koji je stepen njegove povrede – kaže Nikolić.

Istakao je da je srpski državljanin danas dobro i ponovo apelovao na sve naše državljane, posebno nerezidente, da se, kako je naveo, u potpunosti u punoj disciplini povinuju svim naredbama i uputstvima komandne pozadine, jer to je ono što se od njih očekuje da bi izbegli eventualne fatalne posledice.

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja