NaslovnaNAJNOVIJEUdarno! Ukrajina saopštila najgore vesti za Izrael! Šokantne tvrdnje zaprepastile svet!

Udarno! Ukrajina saopštila najgore vesti za Izrael! Šokantne tvrdnje zaprepastile svet!

Rusija je snabdevala Hamasove militante oružjem proizvedenim u SAD-u i EU koje su zarobili tokom rata u Ukrajini, tvrdi Obrambena obaveštajna služba Ukrajine. Oni dodaju kako je Rusija tako želela da diskredituje Ukrajinu kako bi uticala na stav saveznika i snabdevanje oružjem.

– Država agresor, Rusija, koristi napad Hamasovih terorista na državu Izrael za provokaciju velikih razmera protiv Ukrajine. Obaveštajna služba Ministarstva obrane Ukrajine zna da je ruska obaveštajna služba već isporučila militantima Hamasa oružje proizvedeno u SAD-u i EU zarobljeno tokom neprijateljstava u Ukrajini – naveli su. 

Oni su saopštili da Rusija pokušava da zaustavi dotok zapadne vojne pomoći Ukrajini.

– Sledeći korak u planu Rusa trebale bi da budu lažne optužbe protiv ukrajinske vojske da navodno redovno prodaje zapadno oružje teroristima – nastavili su.

Ukrajinski obaveštajci veruju da će ruski okupatori iskoristiti “lažne vesti kao temelj za niz otkrića i istraga u zapadnim medijima”, prenosi Ukrajinska Pravda.

Napominju da ruske tajne službe nameravaju da iskoriste komentare starijeg poručnika Ruslana Sirovjija, “izdajnika iz ukrajinske granične službe koji je nedavno pobegao u Moskvu”, kako bi dale verodostojnost optužbama. Naglašavaju da je cilj ruske provokacije diskreditacija Oružane snage Ukrajine i potpuno zaustavljanje dotoka vojne pomoći Ukrajini od zapadnih partnera.

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja