NaslovnaHRONIKAČlanovi "Balkanskog kartela" zaćutali kod tužioca! Saslušani uhapšeni za šverc skoro 800...

Članovi “Balkanskog kartela” zaćutali kod tužioca! Saslušani uhapšeni za šverc skoro 800 kg marhuane!

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv osam članova Balkanskog kartela, zbog sumnje da su krijumčarili 782 kilograma marihuane, saznaje informer.rs.

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv osam članova Balkanskog kartela, zbog sumnje da su krijumčarili 782 kilograma marihuane, saznaje informer.rs.

Pod istragom su Miroslav Starčević, Predrag Stojić, Zoran Jovanović, Miloš Milovanović, Marka Milovanović, Stefan Nakić, Srđan Đurić i Marko Simić zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl 246. stav 5 u vezi stava 1 KZ, saopštilo je Tužilalaštvo za organizovani kriminal.

Starčević je poznat po nadimku Đeneral i Deda.

Kako saznajamo, osumnjičeni su se danas branili ćutanjem u Tužilaštvu.

Javno tužilašto za organizovani kriminal je nakon saslušanja sedmorice osumnjičenih koji su dostupni nadležnim organima Srbije predložilo sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu da se u odnosu na sva lica odredi pritvor.


Foto: Prinskrin Youtube


Brod sa skoro dve tone kokaina se prevrnuo u Rumuniji 


Ova organizovana kriminalna grupa je od 12. februara 2020. do 16. marta 2020. na teritoriji Albanije i Srbije kupovala, prenosila i posredovala u kupovini i prodaji opojne droge – marihuana. Samo u jednoj od zaplena (2. marta 2020. )pronađeno je i oduzeto 782 kilograma opojne droge marihune na graničnom prelazu Vatin. 

U toku predistražnog postupka prikuljeni su dokazi koji se odnose na korišćenje Skaj aplikacije putem međunarodne pravne pomoći.

Ova grupa je osumnjičena i za šverc skoro dve tone kokaina koji je zaplenjen u delti Dunava 2019. godina, kada se prevrnuo brod u kojem je droga prevožena.

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja