NaslovnaRAZONODAGodinama niko nije znao da je gej! Žene su mu bile paravan,...

Godinama niko nije znao da je gej! Žene su mu bile paravan, a muškarci su se u zoru iskradali iz njegove kuće

Pre nekoliko dana navršilo se punih 38 godina od smrti legendarnog američkog glumca Roka Hadsona.

Tim povodom vam predstavljamo njegovu neverovatnu ljubavnu priču.

Na vrhuncu njegove slave tokom ranih šezdesetih, malo je ljudi koji su bili bliži sa Hadsonom od Li Garlington. Njih dvoje su se zabavljali od 1962. do 1965. godine.

– Bio je presladak. Obožavao sam ga – kaže Garlington.

– Bio je najveća filmska zvezda na svetu, ali kružili su tračevi da je bio gej. Tada sam pomislio: Hajde da vidimo. Stao sam ispred njegove kućice na parkingu studija, i pravio se da čitam časopis. On je izašao i prošao pored mene niz ulicu. Pogledao je jednom iza sebe, ka meni. To je bilo sve – prisetio se Garlington.

Godinu dana kasnije, nakon što je Garlington raskinuo sa svojim dečkom, dobio je poziv jednog od Hadsonovih prijatelja. Pitao je da li želi da upozna glumca, piše People.


Foto: profimedia


 


 

– Bio sam prestrašen. Bio je baš visok, kao čudovište. Ponudio mi je pivo, ali ništa se nije desilo. Bukvalno. Bio sam previše uplašen. On je rekao: Hajde da budemo zajedno. I eto, bili smo”, otkrio je Garlington. “Došao bih posle posla, proveo noć kod njega i odlazio ujutru. Iskradao sam se u 6 ujutro automobilom ne paleći ga, da komšije ne bi čule. Mislili smo da smo mnogo pametni – prisetio se.

Hadson i Garlington išli su zajedno na filmske premijere, ali su obojica imali ženske partnerke za te prilike.

– Niko ko je bio pri zdravoj pameti tada to nije otkrivao. To bi mu sahranilo karijeru. Svi smo se pravili da smo strejt. Jednom smo sreli Pola Njumena i njegovu ženu na premijeri. Pogledao me je i nasmejao se. Pročitao sam na njegovom licu da možda zna da smo Rok i ja zajedno – ispričao je Garlington.

Glumac je otkrio kako je Hadson bio prirodan, svoj, opušten, kako je voleo putovanja na koja su često išli, druženje, gledanje televizije… Nikada se nije pretvarao.

Hadson i Garlington raskinuli su 1965. godine.


Foto: profimedia


 


 

– Jedan od razloga zašto smo raskinuli jeste i što je meni bila potrebna očinska figura, a on nije bio dovoljno jak za to. Rok nije bio baš jaka ličnost. On je bio nežni džin – ispričao je Garlington pre nekoliko godina. Vremenom su izgubili kontakt.

Tačno dvadeset godina kasnije, 1985. godine, otkriveno je da Hadson boluje od side. Bio je prva svetski poznata osoba za koju se znalo da boluje od ove bolesti u vreme najvećeg straha od epidemije side.

Trideset godina nakon Hadsonove smrti od uzroka povezanih s AIDS-om 2. oktobra 1985., u dobi od 59 godina, Garlington i drugi koji su blisko poznavali Hadsona – uključujući dr. Mišela Gotleba, imunologa koji se brinuo za Hadsona nakon što mu je dijagnostikovana  sida, njegov menadžer, Wallace Sheft, i njegova kolegica Pillow Talk Doris Day podelili su svoja intimna sećanja na prijatelja kojeg su voleli i izgubili u magazinu “People”.

– Bio sam šokiran. Sida je ubila mnoge tih dana. Zvao sam ljude koji su brinuli o njemu, želeo sam da pomognem, ali rekli su mi da je toliko bolestan da se ne bi setio ko sam i da je najbolje da ga pamtim kakav je nekada bio – seća se Garlington.

Nakon smrti Hadsona objavljena je njegova biografija, u kojoj je Garlington pročitao da ga je glumačka legenda nazivala svojom pravom ljubavlju.

– Slomio sam se i plakao. Rekao je da smo njegova majka i ja jedine dve osobe koje je voleo. Nisam znao da sam mu toliko značio – ispričao je Garlington.

Rok Hadson preminuo je 2. oktobra 1985. godine.

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja