NaslovnaVESTIGrujičić u Glibovcu: Veći broj ovakvih ambulanti jača primarnu zdravstvenu zaštitu

Grujičić u Glibovcu: Veći broj ovakvih ambulanti jača primarnu zdravstvenu zaštitu

U selu Glibovac u opštini Smederevska Palanka danas je otvorena obnovljena ambulanta, a svečanosti je prisustvovala ministarka zdravlja Danica Grujičić koja je istakla da je neophodno da zdravstvena zaštita bude što bliže građanima i da zato mu ministarstvo najviše radi na jačanju primarne zdravstvene zaštite.

– To je jedini način da se na vreme organizuju zdravstveni pregledi i da zdravstveni radnici imaju kompletan uvid u to kakvo nam je zdravstveno stanje stanovništva. Iako deluje mala, puno će značiti stanovnicima ovog sela. Ministarstvo zdravlja će obezbediti i jedan ultrazvučni aparat, a ideja je da se nabavi i jedan biohemijski aparat za osnovne analize krvi kako bi se što više analiza obavljalo u ambulanti – rekla je ona. 


Foto: Ministarstvo zdravlja


 


 

Grujičić je zahvalila lokalnoj samoupravi zato što je imala sluha i izdvojila sredstva da se obnovi ambulanta koja dugo nije radila.

Ona je danas posetila i Opštu bolnicu i Dom zdravlja u Smederevskoj Palanci gde je održala sastanak sa direktorima ove dve zdravstvene ustanove kako bi dogovorili dalje korake u cilju njihovog povezivanja i rekonstrukcije Opšte bolnice.


>

Ministarstvo zdravlja

Pogledaj galeriju

Ministarstvo zdravlja

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja