NaslovnaHRONIKAHitno saopštenje Uprave carina! Stranac sleteo na aerodrom pa mu u prtljagu...

Hitno saopštenje Uprave carina! Stranac sleteo na aerodrom pa mu u prtljagu pronašli ovo – roba odmah oduzeta (FOTO)

Carinici su na aerodromu Nikola Tesla 8. oktobra 2023. godine, sprečili pokušaj jednog putnika da u prtljagu prokrijumčari 275 tompusa velike vrednosti.

Prekršaj je otkriven kada je 68-godišnji strani državljanin doputovao letom iz Njujorka, preuzeo svoj prtljag i uputio se ka aerodromskom izlazu.

Foto: Uprava carina


 

Carinike, koji su ga zaustavili u zelenom kontrolnom prolazu, namenjenom onima koji nemaju ništa za prijavljivanje, uveravao je da sa sobom ne nosi ništa sem ličnog prtljaga.


Foto: Uprava carina


 


Međutim, kada je jedan od njegovih kofera skeniran, pa potom i otvoren, u njemu je pronađeno 150 tompusa ”Cohiba behike 56”, čija je vrednost 67.500 dolara, 125 tompusa ”Cohiba 55 aniversario edico limitada 2021”, vrednosti 56.250 dolara, kao i dve kutije za tompuse ”Hummidor Cohiba behike”, vredne oko 2.800 dolara.


Foto: Uprava carina


 


Protiv putnika je pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom, do čijeg će okončanja

neprijavljeni tompusi biti zadržani.


Foto: Uprava carina


 


Podsećamo da se u Republiku Srbiju može uneti 50 cigareta, 25 cigarilosa (do 3 grama po komadu), 10 cigara, 50 grama duvana ili odgovarajuća kombinacija navedenih proizvoda, kao i da se bez naplate uvoznih dažbina u našu zemlju može uneti roba čija vrednost ne prelazi 100 evra.

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja