NaslovnaPLANETAIzraelci primetili nešto na plaži Zikim, odmah digli specijalnu jedinicu Maglan -...

Izraelci primetili nešto na plaži Zikim, odmah digli specijalnu jedinicu Maglan – nastao je horor! (VIDEO)

Vojska Izraela saopštila je da su snage specijalne jedinice Maglan jutros uništile terorističku ćeliju koja se krije na plaži Zikim u blizini granice sa Gazom.

Komanda je poslala borbeni helikopter koji je nakon otkrivanja položaja uništio, kako se pretpostavlja, sakrivene borce ekstremističkog Hamasa.

Izraelska vojska objavila je snimak napada i kaže da trenutno nastavlja sa udarima na ciljeve u Pojasu Gaze.

 

 

IDF says Maglan forces identified a terror cell hiding on the Zikim beach near the Gaza border this morning, and dispatched a combat helicopter to strike them. pic.twitter.com/oFz7leLFug

— Emanuel (Mannie) Fabian (@manniefabian) October 10, 2023

Izraelska jedinica Maglan je jedinica komandosa čija je misija da deluje duboko na neprijateljskoj teritoriji dok se fokusira na napad i uništavanje određenih ciljeva i prikupljanje tačnih obaveštajnih podataka.

Maglan je osnovan juna 1986. godine kao elitna jedinica specijalizovana za protivtenkovsko ratovanje korišćenjem naprednog oružja. 

Jedinica ima i napredno odeljenje za razvoj naoružanja čija je misija pronalaženje kreativnih rešenja i tehnoloških inovacija u skladu sa operativnim potrebama i tajnim delatnostima jedinice.

 

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja