NaslovnaHRONIKAMaloletnici silovali bolesnu devojku! Užas u Surdulici!

Maloletnici silovali bolesnu devojku! Užas u Surdulici!

Krajem septembra u mestu nadomak Surdulice trojica starijih maloletnika obljubili su bolesnu maloletnu devojčicu, zbog čega su u pritvoru.

Zbog delikatnosti situacije nadležni se nisu oglašavali. Sve se desilo u blizini škole, odakle su odvukli devojku u susedni zaseok i sva trojica imali sa njom polni odnos, a ona nije bila sposobna za otpor zbog zaostalog duševnog razvoja.

Viši sud u Vranju odredio je pritvor do 30 dana M.S. i još dvojici maloletnika pod sumnjom da su krajem septembra obljubili nemoćnu devojčicu, potvrđeno je u ovoj ustanovi.

Njima se na teret stavlja da su u mestu nadomak Surdulice obljubili maloletnicu koja je imala psihičkih problema.

Nakon ove informacije Viši sud u Vranju je dao sledeće saopštenje:

“Rešenjem sudije za prethodni postupak Višeg suda u Vranju od 08.10.2023. godine po predlogu Višeg javnog tužilaštva u Vranju, prema osumnjičenom M.S. određen je pritvor na osnovu čl.2011. st.1. tač.2. ZKP, zbog krivičnog dela obljuba nad nemoćnim licem iz čl.179. st.2. u vezi st.1.Krivičnog zakonika, u trajanju do 30 dana.

Takođe, rešenjem sudije za maloletnike Višeg suda u Vranju od 07.10.2023. godine, po predlogu Višeg javnog tužilaštva u Vranju, prema dva maloletna lica određen je pritvor iz pritvorskih razloga propisanih odredbom čl.211. st.1. tač.2. ZKP u vezi čl.67. Zakona o maloletnim učiniocima krivičnih dela i krivičnopravnoj zaštiti malletnih lica, zbog osvovane sumnje da su izvršili krivično delo obljuba nad nemoćnim licem iz čl.179. st.2. u vezi st.1. Krivičnog zakonika, u trajanju do mesec dana”.

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja