NaslovnaHRONIKAOvako je pohapšena opasna banda kriminalaca! Gajili i "valjali" narkotike u Srbiji,...

Ovako je pohapšena opasna banda kriminalaca! Gajili i “valjali” narkotike u Srbiji, Austriji i Bosni – zaplenjena tona marihuane i 600.000 evra (FOTO/VIDEO)

U akciji operativaca Uprava kriminalističke policije (UKP) i SBPOK uhapšeno sedam pripadnika organizovane kriminalne grupe koja je proizvodila drogu u Srbriji, Austriji i Bosni I Hercegovini.

Kao što je Informer već pisao, po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u saradnji sa SBPOK nakon višemesečnog predistražnog postupka na teritoriji Srbije danas je lišeno slobode sedam lica i to: I. S., N. Z., A. D., G. Č., R. D., S. D., i M. R., dok jedan osumnjičeni nije pronađen na adresi, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Foto: MUP


 

Ova organizovana kriminalna grupa, čiji je organizator I. S., je u periodu od sredine 2021. do danas neovlašćeno proizvodila opojnu drogu marihuana u raznim građevinskim objektima, odnosno laboratorijama, na teritoriji Republike Austrije, Srbije i Bosne i Hercegovine.


Foto: MUP


 


U toku su pretresi na više lokacija na teritoriji Srbije.

“Samo u Subotici je u jednoj od laboratorija danas pronađeno oko 500 biljaka kanabisa u raznim fazama rasta. U zakonom predviđenom roku policija će osumnjičene uz krivičnu prijavu sprovesti u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal nakon čega biti saslušani” navodi se u saopštenju.


Foto: MUP


 


U akciji koja je rezultat zajedničkog rada pripadnika MUP Srbije i policija Republike Srpske, Slovenije i Austrije, u prethodnom periodu, uhapšeno je više osoba, uglavnom državljana Srbije, dok je na teritoriji tih zemalja pronađeno ukupno 12 ilegalnih laboratorija za uzgoj marihuane i zaplenjeno više od 1.000 kilograma marihuane, 11 kilograma amfetamina (spid), kao i veća količina oružja, namenski prepravljana vozila za transport narkotika, oko 600.000 evra, kao i velika količina opreme koja je korišćena za uzgoj marihuane.


Foto: MUP


 


U ovoj akciji, na teritoriji Subotice, otkrivena je jedna laboratorija za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima sa oko 500 sadnica kanabisa.


>

MUP

Pogledaj galeriju

MUP

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja