NaslovnaVESTISkandal! Kandidatkinja za poslanika Lutovčeve DS i ideolog opozicije priznala nezavisno Kosovo!

Skandal! Kandidatkinja za poslanika Lutovčeve DS i ideolog opozicije priznala nezavisno Kosovo!

Vesna Rakić Vodinelić, kandidatkinja za poslanika Demokratske stranke Zorana Lutovca praktično je priznala nezavisno Kosovo!

Na tajkunskom mediju “Danas”osvanuo je tekst sa sramnom izjavom Rakić Vodinelić, koja je rekla da bilo kakav postupak predsednika Aleksandra Vučića sa ciljem da zaštiti svoje ljude i svoj narod neće uticati na ekstradiciju. 

“Može biti Vučiću i rod i pomozi bog, to ne utiče na ekstradiciju”: Vesna Rakić Vodinelić o izjavi predsednika da neće isporučiti Radoičića”, piše na tajkunskom Danasu. 

Foto: printscreen


 


 

Ekstradicija je pravni proces izručenja osobe optužene za zločin, ili koja je zločin dokazano učinila, iz jedne države u drugu, koja ekstradiciju zahteva. 

To je, po svemu sudeći, nemoguće, jer Kosovo kao država ne postoji, već postoji isključivo kao deo Srbije! 

Što znači da na “ekstradiciju” ništa ne može da utiče, jer neće biti nikakvog isporučenje. Sve i da je počinio krivično delo za koje ga sumnjiči Priština, Radoičić je to počinio na teritoriji svoje zemlje. 

– Milan Radoičić se nikad nije skrivao, nije stideo svoje uloge. On će svakako odgovoriti pozivu nadležnih organa. Nalazi se na teritoriji Srbije – rekao je pre nekoliko dana predsednik Vučić.

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja