NaslovnaVESTIU različitim vremenskim i zemljišnim uslovima! Taktička obuka izviđačkih jedinica Vojske Srbije

U različitim vremenskim i zemljišnim uslovima! Taktička obuka izviđačkih jedinica Vojske Srbije

Pripadnici izviđačkih jedinica iz sastava brigada kopnene vojske realizovali su sadržaje taktičke obuke u terenskim uslovima, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Reč je o redovnim vežbovnim aktivnostima koje se realizuju s ciljem očuvanja visokog nivoa osposobljenosti izviđačkih organa za izvođenje dejstava i realizaciju zadataka u dubini neprijatelja.

„U različitim taktičkim, vremenskim i zemljišnim uslovima, izviđači su uvežbavali organizovanje prepada, zaseda i izviđačkih patrola, te prikupljanje obaveštajnih podataka o neprijatelju i stanju na teritoriji, uz upotrebu savremenih sredstava za osmatranje“, navodi se iz Ministarstva odbrane. 

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

 

 

Dodaje se da je tokom obuke praćen i ocenjivan rad izviđačkih organa, poznavanje i primena taktičkih radnji i postupaka, motivisanost i opšta psihofizička pripremljenost vojnika i starešina.

„Realizacijom obuke, koja predstavlja samo jedan segment kontinuiranog i složenog osposobljavanja izviđača, dodatno su unapređene sposobnosti izviđačkih jedinica Kopnene vojske za realizaciju zadataka obaveštajnog obezbeđenja snaga u operacijama“, zaključuje se iz Ministarstva odbrane.

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja