NaslovnaRAZONODAAmerikanac se zaljubio u srpski istoriju i planira da se preseli kod...

Amerikanac se zaljubio u srpski istoriju i planira da se preseli kod nas

Foto: TikTok/aaronpalaciosrebel

Aron Palasios, tiktoker iz Amerike, oduševio je Srbe kada je, kao kreator istorijskog sadržaja na ovoj mreži rekao da je zaljubljen u srpsku istoriju. Pričajući o našoj istoriji, američkoj propagandi ali i poznatoj srpskoj reči “inat” kao zanimljivom aspektu našeg društva i kulture, ovaj Amerikanac tvrdi da već sledeće godine planira da se preseli u Srbiju.

Baveći se istorijom raznih zemalja širom sveta, ovaj momak iz Filadelfije dotakao se u svojim ranijim videima i srpske istorije, njenom učestvovanju u Prvom i Drugom svetskom ratu ali i kasnijim dešavanjima – NATO bombardovanju, trenutnim odnosom Srbija-Kosovo-Amerika ali i pogrešnoj slici koju svet ima o Srbiji. Sada, kao neko ko planira da živi u Srbiji, objasnio je i šta je ono što ga je najviše oduševilo kod nas.


@aaronpalaciosrebel

I have a question for the people that follow me that are from serbia. I am getting closer to the time i have to make decisions about what place i will live at in serbia, lol and YOU are the only ones that can help lol


♬ Creepy and noisy synth lead song(838982) – utukemono

Aron, koji trenutno uzima časove srpskog jezika, svoj dolazak u Srbiju najavio za početak sledeće godine.

Iako sam mesec dolaska ne zna još uvek, objasnio je da jedino što zna jeste da ne želi da živi u Beogradu. Ovu odluku doneo usled želje da se potpuno odvoji od engleskog jezika, a naš glavni grad smatra kao mesto gde bi mu to bilo najteže. Zato je zamolio sve Srbe da mu predlože gradove u kojima bi mu bilo prijatno i u kojima bi mogao da nauči što više o istoriji, narodu ali i samoj duši Srbije ili kako je sam rekao da “sazna kako je to biti Srbin.”

Mnoge Srbe, ali i Balkance, zanimalo je zašto je Aron toliko radoznao i zaljubljen u srpsku istoriju, te su ga pitali zašto toliko voli Srbiju.


@aaronpalaciosrebel Just answering a question. I have been vague about when i am going to the balkans. But this is more clear of when i will be there. Still have a few things to deal with before my move! But excited eveyday for it. #serbia #balkans #srbija #serbian ♬ Aleph – Gesaffelstein

“Mržnja prema Srbiji je iracionalna”

Aron je naravno jedva čekao ovo pitanje, te je detaljno opisao zašto je to tako.

– To je dobro pitanje, i pokušaću da odgovorim. Slušajte, ja sam ljubitelj istorije i slučajno se desilo da sam otkrio srpsku istoriju i zaljubio sam se u nju, bukvalno! Ali takođe moram da pomenem i mržnju koju sam iskusio kroz videe koje sam snimio o Srbiji, ona je samo još više podstakla moju ljubav prema njoj, što je ironično ali je tako. Da, mnogo mržnje koju sam video prema Srbiji je iracionalna – objasnio je on.

A onda se dotakao i čuvenog srpskog inata.

– Kroz učenje o srpskom društvu i njihovoj kulturi, došao sam do zaključka da je koncept zvan ‘inat’ aspekt srpskog društva i kulture koji vidite kroz njihovu istoriju, a koja donekle znači tvrdoglavost. A kroz otkrivanje srpske istorija, ono što sam našao kao zajedničku stvar za sve odnose jeste da su Srbi uvek bili tvrdoglavi u tome da dokažu da su u pravu ali i da brane svoju istoriju i ljude, a to je nešto što je veoma slično sa latinoameričkim društvom – mi smo veoma buntovni ljudi.


@aaronpalaciosrebel Answering questions about serbia. I love the concept of “inat” that is an interesting aspect of serbian society and culture that you see throughout their history. #serbia #srbija #srbijatiktok ♬ Creepy and noisy synth lead song(838982) – utukemono

Mi smo narod, koji, kao i Srbija ne žele da žive ispod nečije čizme. I to je upravo ono zbog čega se divim Srbiji, kako se ne diviti tome? – rekao je Aron.

“Srbi su tokom istorije održali svoj identitet”

Onima, kojima je njegova ljubav prema našoj zemlji zasmetala, pitali su ga da navede jednu stvar koja je dobra kod Srbije, na šta je on, naravno, odgovorio u svom stilu.

– Postoje brojni razlozi. Jedna od ključnih stvari jeste da sam ja radoznalo ljudsko biće koje je otkrilo srpsku istoriju – volim njihove ljude, njihovu kulturu i na neki način sam se zaljubio u to. Uvek sam bio fasciniran onim što Srbe drži zajedno, pitao se šta je to što ih drži kao jedno društvo, kao naciju, kao religiju… Jer, uprkos onome kroz šta su oni prošli u prošlosti, što je za mene slično onom kroz šta su Jevreji prošli u Drugom svetskom ratu, oni su na kraju opet održali svoj identitet, posebno kroz teške trenutke u svojoj istoriji – objasnio je on.


@aaronpalaciosrebel So many reasons to love our fellow human beings…i can give you a million reasons why i am so interested in serbian society,culture, and history..i can go deep or in the surface. At the end of the day we are all human beings and we are curious..i am curious. #serbia #serbian #srbija #srbijatiktok ♬ Creepy and noisy synth lead song(838982) – utukemono

Pored istorije, naveo je i šta je ono što ga je dodatno oduševilo u vezi Srbije.

– I još nešto, pošto vidim da u komentarima ima mnogo vas sa Balkana. Još jedna stvar koju sam primetio u vezi Srbije, a svi ste verovatno dobro upoznati s tim jeste ta da su srpske devojke jedne od najlepših devojaka koje je Bog poslao na zemlju. U šali sa prijateljem rekao sam mu da kada umremo i kada odemo u raj, tamo će jedino biti srpske devojke. Šala mala, mada se i ne šalim. Da li ste videli lepotu srpskih žena, izgledaju kao anđeli – zaključio je on.

Njegov poslednji video je, kao i svi ranije snimljeni, prikupio simpatije kod Srba, te su mu se oni u komentarima zahvalili na velikoj količini ljubavi i lepim rečima.

(Kurir.rs/Blic)

Bonus video:

04:42

SRBIJA ILI ŠVAJCARSKA, KOJU ZEMLJU ĆE IZABRATI: Bio je odličan protiv Zvezde, a onda je Maleš pomenuo i reprezentaciju

Kurir

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja