NaslovnaRAZONODABekam priznao da pati od opsesivno-kompulzivnog poremećaja

Bekam priznao da pati od opsesivno-kompulzivnog poremećaja

Foto: Netflix / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

“Beckham” je mini-serija u produkciji streaming platforme Netflix, a svedoči o životnom i karijernom putu jednog od najuspešnijih fudbalera svih vremena – Dejvida Bekama. Poneki detalji su već isplivali, a o jednom prizoru iz dokumentarca bruji svet – najuredniji mogući garderober. Savršen red, organizacija, čak i čarape poređane po bojama.

Novinar Fišer Stivenskoji razgovarao je sa Dejvidom Bekamom. Kada je ugledao najpedantniji garderober ikada, pitao ga je da li je takva organizovanost njegova opsesija. “Da, prilično sam organizovan”, rekao je. Podsetićemo i na izjavu koju je dao pre nekoliko meseci, a koja je glasila: “Tako dobro čistim, ali nisam siguran da to moja žena toliko ceni. Kada svi legnu u krevet, ja tada hodam okolo, čistim, nameštam svetla, pazim da je sve uredno. Mrzim kad siđem ujutru u kuhinju, a tamo još stoje šolje, tanjiri”, rekao je fudbaler i otkrio koliko je ekstreman kad čisti:

Dejvid Bekamfoto: Netflix / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

“Sređujem i otopljeni vosak na svećama, čistim staklo oko nje. Znam, čudno zvuči. Imam taj opsesivno-kompulzivni poremećaj gde sve mora da bude u ravnoj liniji ili sve mora da bude u paru. Odložiću limenke u frižider, a ako jedna bude previše, staviću je na drugo mesto, jer sve mora da bude savršeno”.

Mada se još uvek ne zna da li je Djevidu dijagnostikovan pomenuti poremećaj, mnogi pominju da ima indicija da zaista pati od toga. Novinarka kojoj je u 17. godini dijagnostikovan opsesivno-kompulsivni poremećaj ističe da se mnogo pisalo o Bekamu i OCD, komentarisalo na društvenim mrežama, ali da treba znati istinu o ovom zdravstvenom problemu.

Šta je OCD?

Kada neko voli uredan prostor oko sebe ne znači da ima problem sa mentalnim zdravljem. Ipak, ukoliko to počne da utiče na ostale aspekte života, onda se radi o OCD.

Dejvid Bekamfoto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

Reč je o poremećaju koji predstavlja vrstu neuroze koju karakterišu uznemirujuće, nametljive, opsesivne misli i ponavljajuće, kompulsivne fizičke ili mentalne radnje. Osoba ima porive koje ne može da kontroliše, intenzivno se fokusira na određene opsesije i upušta se u kompluzivne radnje.

(Kurir.rs/MONDO)

Bonus video:

00:21

Bruklin Bekam i Nikola Pelc ulaze u restoran

Kurir

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja