NaslovnaVESTIIzvršitelji iseljavaju čitavu zgradu! Neverovatan slučaj 13 porodica sa Vračara

Izvršitelji iseljavaju čitavu zgradu! Neverovatan slučaj 13 porodica sa Vračara

Dolazak izvršitelja i iseljavanje 13 porodica, odnosno čitave zgrade na Vračaru u Južnom Bulevaru 90, ponovo je zakazano za danas u 10 časova.

Nešto pre ovog vremena, kako javlja naš reporter sa lica mesta, ispred zgrade stigla je policija, a okupio se i veliki broj stanara. Prisutne se i brojne novinarske ekipe. Izvršitelji su došli nešto posle 10 časova, ali su stali preko puta zgrade, javlja naš reporter.

Poslednji pokušaj iseljenja ovih porodica, odnosno praktično cele zgrade, bilo je 29. juna, kada je odloženo.

Marko Živić, predsednik kućnog saveta, kaže da u zgradi živi čak 36 dece. Kako ističe u Beograd je stigao sa Kosova i Metohije sa šestoro dece. Na spratu pored njega stanuje i njegova sestra sa troje dece. Svi oni sada strepe da će ostati bez krova na glavi. 

– Vidimo rešenje jedino u ročištu ove godine, čekamo ga od aprila, nismo dobili ni pripremu Mi nemamo gde, poginućemo, nećemo napustiti naše domove – poručio je on ispred zgrade gde su se okupili stanari i gde čekaju dolazak izvršitelja.


Foto: Foto: G.S.


 


Kako je poručio, danas “očekuju da odbrane svoje domove”.

– Neka dođe i više policije, nas je mnogo više nego prošli put – istakao je.

Na pitanje kako su živeli poslednja četiri meseca, od prethodnog puta kada je došla izvršiteljka, Živić kaže da su uznemireni, te da nigde nisu išli preko leta.

– Tu smo, čuvamo stanove i strepimo – rekao je on.

Među okupljenim građanima se našao i narodni poslanik i advokat Uglješa Grgur koji je našoj ekipi kazao da je podneo incijativu da se izvršitelji ukinu.

 

Policija je otišla sa lica mesta nešto pre 10.30 sati.

Ni izvršiteljka Svetlana Manić sa svojom pratnjom više se ne nalazi preko puta zgrade, ali plato ispred ulaza još niko ne napušta, ni stanari, ni advokati, ni mediji, i niko zna šta se dalje dešava.

Stanari su u strahu da će se izvršitelji vratiti kada se raščisti gužva ispred zgrade.

 Do postpka  je došlo na osnovu duga koji je nastao upravo stavljanjem te hipoteke na zgradu. Izgradnja te zgrade je otpočela 2008. godine, a stanari su se uselili 2017. godine. U šestospratnoj zgradi trenutno živi 13 porodica.

Pre deset godina je podneta krivična prijava zbog, kako su kazali stanari i jedan od investitora – falsifikovanog potpisa na stavljenu hipoteku na zgradu.

– Hipoteke koja je nastala 2012. godine upisana, ja zastupam ljude koji su stekli pravo svojine, još pre više od 10 godina. Nakon što su oni stekli pravo svojine, ustanovljena je hipoteka koja se sad izvršava. Ne može da se izvršava na njihovim nepokretnostima, to je suština – tvrdi advokat Vladan Zlatić.

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja