NaslovnaHRONIKAKosta K. krenuo u krvavi pir sa 92 metka u školu, a...

Kosta K. krenuo u krvavi pir sa 92 metka u školu, a u drugove ispalio 45 projektila! Oružje uzeo od oca dva dana pre masakra

U Palati pravde danas je održano vanredno obraćanje glavnog javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, Nenada Stefanovića. On se javnosti obraćao povodom podizanja optužnice protiv Vladimira Kecmanovića, oca dečaka ubice koji je izvršio masakr u Ribnikaru.

Tužilac je izneo detalje optužnice protiv oca i majke dečaka iz Ribnikara kao i protiv direktora i instruktora pucanja u klubu Partizan.

– Koferi su se nalazili u rancu crne boje, od čega je jedan kofer bio sa katancem koji je imao šifru, a drugi kofer je bio bez katanca. U istrazi je utvrđeno da je okrivljeni držao neobezbeđeno oružje u koferima umesto u sefu koji se nalazio pričvršćen za zid u ormaru u hodniku. Okrivljeni je tako uspeo da obezbedi detetu da dođe u posed dva pištolja, a prethodno ga je obučavao da puca u streljačkom klubu – rekao je on.

Foto: TANJUG/ Sava Radovanović

Tužilac Nenad Stefanović

Kako je dalje naveo tužilac, dečak je u posed oružja došao 1. maja 2023 godine. “Sin okrivljenog je kako se sumnja došao u posed neadekvatno obezbeđenog oružja 1. maja 2023 godine, kada je napunio 6 pripadajućih okvira pištolja Češka Zbrojevka i Ruger, sa 92 metka, i stavio ih kod sebe, a trećeg maja ih je prebacio u svoj ranac i poneo sa sobom u školu Vladislav Ribnikar.”


Foto: printscreen


 


Ušavši u prizemlje škole, dečak je pucao u radnika obezbeđenja, zatim je pucao u dve učenice koje su sedele za stolom za dežurstvo, kao u još jednu učenicu koja se nalazila pored klavira. Potom je hodnikom otišao do kabineta istorije u kojem su se na času nalazili nastavnica istorije, student istorije na praksi kao i 23 učenika odeljenja 7/2 u koje je ispalio ukupno 45 projektila. Tu je upucao decu i nastavnicu istorije.


Foto: Društvene mreže


Kosta K. sa majkom


Tužilaštvo neposredno vrši optuženje i majke dečaka zbog nedozvoljeno držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Ona je optužena jer je neovlašćeno držala municiju, a kako je pokazala istraga, na jednom od metaka za pištolj Češka Zbrojevka je pronađen njen DNK. Preciznije, na jednoj čauri koja je pronađena u kabinetu istorije pronađen je njen nesporni DNK.

Takođe, zbog krivičnog dela davanja lažnog iskaza neposredno su optuženi i predsednik streljačkog kluba Partizan  i instruktor u tom klubu.


Foto: ATAIMAGES


 


Direktor je kako se sumnja dao lažni iskaz pred tužilaštvom, kada je ispitivan u svojstvu svedoka u istrazi protiv oca dečaka iz Ribnikara tako što je tvrdio da on nije video dečaka da puca, da ga je video samo jednom preko video nadzora kako dotrčava do svog oca koji puca, te da je lično dao nalog instruktoru da dete izvede napolje.

Tvrdio je da nikada nije upoznao ovo dete niti je sa njim bio na vatrenoj liniji, a takav iskaz je suprotan dokazima koje je prikupilo VJT.


Foto: Informer


Hapšenje Koste K.


Instruktor je takođe lažno tvrdio da mu nije poznato da je otac dao dečaku da puca i tvrdio je da to nije video, a da jeste da bi sigurno sankcionisao takvo postupanje, kao i da mu nije poznato da je otac dečaka uopšte dolazio sa nekim u streljanu da puca.


Foto: privatna arhiva


Hapšenje Koste K.


Optužnica je predata višem sudu u Beogradu uz predlog sudu da optuženom ocu dečaka produži pritvor, kao i da ga nakon održanog glavnog pretresa sud proglasi krivim i osudi na maksimalnu kaznu zatvora u trajanju od 12 godina.


>

privatna arhiva

Pogledaj galeriju

privatna arhiva

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja