NaslovnaHRONIKAPištolje držao u koferima i učio sina kako da diše dok puca:...

Pištolje držao u koferima i učio sina kako da diše dok puca: Detalji optužnice protiv oca dečaka ubice!

Više javno tužilaštvo u Beogradu danas je podiglo optužnicu protiv Vladimira K., oca dečaka (13) koji je 3. maja u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” ubio devet vršnjaka i čuvara te ustanove.

Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović obrazložio je optužnicu i javnosti otkrio kako je dečak došao u posed oružja kojim je počinio masakr.

– Želim da se u ime VJT zahvalim svim državnim organima koji su bili uključeni istragu, kao i svom timu koji je danonoćno predano radio na ovom slučaju tako da imamo optužnicu koja je napisana na 267 strana. Ovaj slučaj je sam po sebi veoma specifičan – rekao je Stefanović i dodao:

Foto: TANJUG/ Sava Radovanović

 

– Sproveli smo istragu koju su vodila dva javna tužioca i pripadnici MUP. Danas je Više javno tužilaštvo podiglo optužnicu protiv oca dečaka. Okrivljeni je optužen zbog krivičnog dela teško delo protiv opšte sigurnosti. Postoji opravdana sumnja da je u periodu od godinu dana obučavao svog sina da rukuje oružjem i municijum te da gađa u mete silueta ljude, kako da stoji i kako da diše prilikom upotrebe oružja – precizirao je tužilac.

Prema njegovim rečima takođe, sumnja se da je Vladimir K. oružje, kojim je počinjen masakr, čuvao suprotno Zakonu o oružju i municiji.

– U istrazi je utvrđeno da je oružje sa šest okvira i municijom držao u dva plastična kofera za prenošenje oružja umesto u metalnom sefu sa ključem. Oružje i okvir je bio sa katancem i šiform, a drugi je bio bez katanca i u njemu je bila municija. Omogućio je detetu da dođa do dva pištolja za koje ga je prethodno obučavao da puca u streljačkom klubu. Sin okrivljenog je došao u posed oružja 1. maja 2023. kada je napunio šest okvira sa ukupno 92 metka. U ranac ih je prebacio 3. maja i poneo u školu. Prvo je pucao u obezbeđenje, pa u dve učenice za stolom za dežurstvo i jednu koja je bila pored klavira – rekao je.


Foto: informer


 


VTJ podiglo je optužnicu i protiv majke dečaka ubice.

– Zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava. Na jednoj čauri u kabinetu istorije je pronađen njen DNK – naveo je glavni tužilac.

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja