NaslovnaNAJNOVIJEPutin rešio, spaliće Ukrajinu! Vukli su ga za nos godinama, sada će...

Putin rešio, spaliće Ukrajinu! Vukli su ga za nos godinama, sada će ih brutalno kazniti!

Ruski predsednik Vladimir Putin je, govoreći o sukobu u Ukrajini, rekao je da Rusija mora da odgovori onako kako sada odgovara, jer nema drugih sredstava.

Šef države je primetio da je u jednom trenutku postalo jasno da civilizovani metodi obezbeđivanja bezbednosti Ruske Federacije nisu mogući.

– Osim toga, tamo su započeli rat 2014. godine, a onda su odustali od plana mirne regulacije, na osnovu dokumenata potpisanih u Minsku. Štaviše, javno su rekli da nemaju nameru da to sprovode, već su nas samo vukli za nos. Ovde moramo da se nosimo sa takvim ljudima i moramo da im odgovorimo onako kao što sada odgovaramo, jer nema drugih sredstava – rekao je Putin, govoreći na plenarnoj sednici Ruske energetske nedelje.

Rusija je pokrenula specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini 24. februara 2022. godine.

Ruski predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi zlostavljanju i genocidu od strane kijevskog režima“.

On je naveo da je specijalna operacija bila iznuđena mera, Rusiji „nije ostavljena šansa da uradi drugačije, stvoreni su bezbednosni rizici tako da je bilo nemoguće odgovoriti drugim sredstvima“.

Prema njegovim rečima, Rusija već 30 godina pokušava da se dogovori sa NATO-om o principima bezbednosti u Evropi , ali je kao odgovor na to bila suočena ili sa ciničnom obmanom i lažima, ili sa pokušajima pritisaka i ucena, dok se alijansa u međuvremenu, uprkos protestima Moskve, širila i približava granicama Ruske Federacije.

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja