NaslovnaPLANETATotalni haos! Gaza ostala bez struje! Izrael uništio žilu kucavicu Hamasa, jezive...

Totalni haos! Gaza ostala bez struje! Izrael uništio žilu kucavicu Hamasa, jezive scene smrti su svuda! (FOTO, VIDEO)

Gaza je usred žestokih udara izraelskoh snaga ostala bez struje pošto je elektrana u ovom gradu u potpunosti obustavila rad nakon što je ostala bez goriva.

 

Izraelske odbrambene snage (IDF) gađale su danas i Islamski univerzitet u Gazi, napominjući da je palestinska militantna grupa Hamas tranformisala taj objekat u svoje utvrđenje i kamp za vojnu obuku i razvoj oružja.

“IDF je napao važan operativni, politički i vojni centar Hamasa u Gazi – Islamski univerzitet.  Hamas je transformisao univerzitet u kamp za obuku, razvoj oružja i vojne obaveštajne službe”, navodi se u saopštenju IDF na platformi X (Tviter).

Izraelska vojska napala je danas i pomorske objekte Hamasa u Pojasu Gaze. Izraelska vojska navodi da je Hamas te objekte koristio za “izvođenje terorističkih napada na izraelsku obalu, prenosi “Tajms of Izrael”.

 

 

Hamas transformed an institute of knowledge into an institute of destruction.

A short while ago, the IDF struck an important Hamas operational, political and military center in Gaza—the Islamic University.

Hamas transformed a university into a training camp for weapons… pic.twitter.com/pWKxR8Dhmd

— Israel Defense Forces (@IDF) October 11, 2023

 

Palestinci u zapečaćenom Pojasu Gaze u sredu su se borili da pronađu bilo koju bezbednu zonu, dok su izraelski udari uništili čitava naselja. Zalihe lekova i medicinske opreme sve su manje u bolnicama.

U međuvremenu, potresne scene na razrušenim ulicama. Palestinci oplakuju stradale u izrelskim udarima. U Pojasu Gaze, prema poslednjim podacima, poginulo je 950 ljudi, od kojih 260 dece. Povređeno je oko 5.000 ljudi.

 


>

EPA

Pogledaj galeriju

EPA

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja