NaslovnaHRONIKATužilac Stefanović: Pored roditelja, optuženi su vlasnik i radnik streljane! (VIDEO)

Tužilac Stefanović: Pored roditelja, optuženi su vlasnik i radnik streljane! (VIDEO)

U Palati pravde završeno je vanredno obraćanje glavnog javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, Nenada Stefanovića. On se medijima obraćao povodom podizanja optužnice protiv Vladimira Kecmanovića, oca dečaka ubice koji je izvršio masakr u Ribnikaru.

– Na samom početku želim da se u ime VJT zahvalim svim državnim organima, kao i svom timu. Danas imamo optužnicu koja je napisana na 267 strana. Želim da javnost zna da smo sproveli opsežnu istragu, istragu su vodila dva javna tužioca. Ovom prilikom želim da pohvalim njihovu posećenost. Posebno zahvaljujem i punomocnicima oštećenih porodica. Danas je VJT podiglo optužnicu protiv Vladimira Kecmanovica – rekao je Stefanović.

On je naveo da je Vladimir Kecmanović optužen zbog krivičnog dela teško delo protiv opšte sigurnosti, postoji sumnja da je obučavao svog sina da rukuje oružjem, da gađa mete u obliku silueta ljudi.

Prilikom obraćanja tužilac Nenad Stefanović istakao je i da će biti optuženi vlasnik i radnik streljane u koju je Kosta K.

Sumnja se da je postupao suprotno Zakonu o oružju i municiji, držao je vatreno oružje umesto u metalnom šefu sa ključem u dva plastična kofera koja služe za prenos oružja a ne za bezbedno čuvanje.

Foto: TANJUG/ Sava Radovanović


Tužilac Nenad Stefanović

Otac je držao oružje u dva plastična kofera koja su bila spakovana u rančevima, rekao je Stefanović.

– U istrazi je utvrđeno da je okrivljeni držao neobezbeđeno oružje. Okrivljeni je tako omogućio detetu da dodje u posed dva pištolja, koga je prethodno obučavao da puca u streljačkom klubu. Dete je u posed oružja došlo 1. maja a zatim ih 3. maja poneo u ranac i poneo u školu – naveo je tužilac.

Stefanović je zatim opisao da je dečak ubica ušao u školu i prvo ubio čuvara, zatim dežurne učenike. U učionici je ispalio 45 projektila.

Optužnica je podignuta i protiv majke dečaka.

– Protiv nje se vodi postupak zbog nedozvoljenog nošenja i držanja oružja. Na jednoj čauri u kabinetu istorije je pronađen njen DNK – naveo je glavni tužilac.


Foto: Informer/društvene mreže


 


Povod za današnje vanredno obraćanje jeste predmet koji je izazvao ogromnu pažnju, ne samo medija, već čitave javnosti počev od samog tragičnog događaja 3. maja. Više o toku krivičnog postupka čućete od višeg javnog tužioca”, rekla je Maja Ljubičanović, portparol tužilaštva na početku obraćanja.

Vladimir Kecmanović nalazi se u pritvoru od 3. maja kada je njegov sin u OŠ “Vladislav Ribnikar” ubio devetoro učenika te škole i radnika obezbeđenja.

Otac dečaka ubice se tereti za ugrožavanje opšte sigurnosti tako što je u periodu pre masakra obučavao trinaestogodišnjeg sina da rukuje vatrenim oružjem i municijom.

Takođe, sumnja se da je oružje kojim je počinjen masakr čuvao suprotno Zakonu o oružju i municiji.

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja