NaslovnaNAJNOVIJE(VIDEO) Drama u Izraelu, nuklearne rakete spremne! Stigla užasavajuća poruka: Pucajte bez...

(VIDEO) Drama u Izraelu, nuklearne rakete spremne! Stigla užasavajuća poruka: Pucajte bez milosti, vreme je za sudnji dan!

Revital Gotliv, članica stranke izraelskog premijera Benjamina Netanijahua, pozvala je na korišćenje najjačeg oružja u borbi protiv Hamasa.

Revital Gotliv, član Ksnetea iz redova Likuda, stranke izraelskog premijera Benjamina Netanijahua, pozvala je na korišćenje najjačeg oružja u borbi protiv Hamasa. Ona je rekla da bi izraelska vojska trebalo da upotrebi projektile “Jerihon” da bi “poravnala Pojas Gaze”.

– Oružje sudnjeg dana. Ovo je moje mišljenje. Neka Bog sačuva svu našu snagu. Samo eksplozija koja potresa Bliski istok vratiće ovoj zemlji dostojanstvo, snagu i sigurnost! Vreme je za sudnji dan. Pucanje moćnih projektila bez ograničenja. Inače nismo uradili ništa. Ne sa parolama, sa prodornim bombama. Bez milosti! – rekla je Gotliv u utorak.

Šta je “Jerihon”?

“Jerihon” je vrsa izraelske interkontinentalne balističke rakete (ICBM) koja može da pogodi mete bilo gde na svetu. Izrael je ovu raketu razvio tokom 1960-ih godina, dugačka je 15 metra i teška je oko 30 tona.

Domet do kojeg može da ide iznosi između 4.800 i 6.500 kilometara. Smatra se da Izrale ima između 100 i 200 nuklearnih bojevih glava, ali to nikada zvanično nije potvrđeno, a ni demantovano.

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja