NaslovnaHRONIKAOptužena i majka ubice iz "Ribnikara"!

Optužena i majka ubice iz “Ribnikara”!

U Palati pravde počelo je vanredno obraćanje glavnog javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, Nenada Stefanovića. On se medijima obraća povodom podizanja optužnice protiv Vladimira Kecmanovića, oca dečaka ubice koji je izvršio masakr u Ribnikaru.

Stefanović je opisao da je dečak ubica ušao u školu i prvo ubio čuvara, zatim dežurne učenike. U učionici je ispalio 45 projektila.

Optužnica je podignuta i protiv majke Miljana K. dečaka.

– Protiv nje se vodi postupak zbog nedozvoljenog nošenja i držanja oružja. Na jednoj čauri u kabinetu istorije je pronađen njen DNK – naveo je glavni tužilac.

Tužilastvo traži kaznu od 12 godina za Vladimira Kecmanovića, za majku dve godine i šest meseci, a za radnike u streljani po tri godine.

Povod za današnje vanredno obraćanje jeste predmet koji je izazvao ogromnu pažnju, ne samo medija, već čitave javnosti počev od samog tragičnog događaja 3. maja. Više o toku krivičnog postupka čućete od višeg javnog tužioca”, rekla je Maja Ljubičanović, portparol tužilaštva na početku obraćanja.

Otac dečaka ubice se tereti za ugrožavanje opšte sigurnosti tako što je u periodu pre masakra obučavao trinaestogodišnjeg sina da rukuje vatrenim oružjem i municijom.

Takođe, sumnja se da je oružje kojim je počinjen masakr čuvao suprotno Zakonu o oružju i municiji.

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja