NaslovnaNAJNOVIJERusi razneli hangar sa desantnim čamcima! Kijev poslao 9 kamikaza, ranjeni novinar...

Rusi razneli hangar sa desantnim čamcima! Kijev poslao 9 kamikaza, ranjeni novinar i supruga, ćerkica poginula!

Rat u Ukrajini, 596. dan.

Ranjen novinar i supruga, čerka (4) stradala!

Generalni direktor MIA “Rusija sevodnja” Dmitrij Kiseljov saopštio je da su u ukrajinskom napadu dronom na sela oko Belgoroda ranjeni novinar Sputnjika i i njegova supruga, dok je njihova četvorogodišnja ćerka poginula.

– U napadu dronom teško je ranjen i nalazi se na reanimaciji naš novinar , 29-godišnji Hajbar Akifi koji je radio za avganistansku redakciju Sputnjika i njegova supruga, Ruskinja Olesja. Dogodila se strašna tragedija, poginula je njihova četvorogodišnja ćerka Amina – rekao je Kiseljov.


On je dodao da je kijevski režim izvršio ovaj teroristički napad na sela oko Belgoroda iz očaja, zbog stanja na frontu.

 

Devet kamikaza

Ukrajinske snage su tokom protekla 24 časa napadale pogranične delove Belgorodske oblasti sa devet dronova-kamikaza, a takođe je sa dronova bačeno 13 ekplozivnih naprava, saopštio je gubernator oblasti Vjačeslav Gladkov.

 

Uništen ukrajinski hangar

Na području naselja Solončaki u Nikolajevskoj oblasti uništen je hangar sa desantnim čamcima Oružanih snaga Ukrajine.

 

Budanov kuka za oružjem

Načelnik Glavne uprave vojnoobaveštajne službe Ukrajine Kiril Budanov izjavio je za „Ukrajinsku pravdu“ da bi dugotrajni sukob na Bliskom istoku mogao negativno da utiče na obime isporuka oružja saveznika Kijeva ukrajinskoj vojsci.


Foto: Reuters


Kiril Budanov


On je istakao da, ako se obrati pažnja na geografiju regionalnih sukoba i razvoj događaja, svet se „prilično brzo kreće ka globalnom ratu“.

Sprečen desant Ukrajinaca

Pripadnici grupe „Dnjepar“ ruskih Oružanih snaga sprečili su pokušaj desanta ukrajinske vojske na ostrvo Veliki Potemkin na ušću Dnjepra.

Tom prilikom uništena su dva čamca u kojima se nalazilo 11 vojnika, rekao je za Sputnjik izvor upoznat sa situacijom.

Ukrajinci granatiraju

Oružane snage Ukrajine granatirale su tokom noći teritoriju Jasinovatskog okruga Donjecke Narodne Republike, oštećena je škola. Takođe je porušen most na auto-putu koji vodi ka Gorlovki, saopštio je načelnik okruga Dmitrij Ševčenko na svom Telegramu.

 

 

Grupa “Zapad” dejstvuje na krupjanskom pravcu

Artiljerija grupe snaga „Zapad“ uništila je dve haubice 2S1 „gvozdika“ i američku haubicu M777 ukrajinskih snaga na kupjanskom pravcu, saopštio je načelnik pres centra grupe Sergej Zibinski.

On je dodao da su lovci Su-34 izveli sedam napada na privremene baze jedinica 14. i 41. mehanizovane brigade kod naselja Pesčano i Petropavlovka.

Napad “šahidima”

Noćas su Ukrajinu napala 33 “šahida” iz severnog i južnog pravca. PVO oborila je 28 dronova, od kojih deset u Odeskoj oblasti, saopštila je ukrajinska vojska. 

U Odeskoj oblasti napadi su izvršeni u okrugu Izmail. Tu su zabeležena oštećenja lučke infrastrukture i stambenih objekata. Na licu mesta su izbili požari koji su ugašeni. Jedna osoba je povređena.

Udar dronom na Belgorod: Troje poginulo, među njima i dete!

Tri osobe su poginule, od kojih je jedno dete kada su krhotine drona pale na kuću kod Belgoroda, saopštio je gubernator Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov na svom Telegramu.

On je dodao da su u napadu dve osobe povređene. One se nalaze u teškom stanju i lekari im pružaju neophodnu pomoć.

Sistemi PVO oborili su tokom noći ukrajinsku bespilotnu letelicu koja se kretala ka Belgorodu. Dron je pao na privatnu kuću koja se zapalila.

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja