NaslovnaPLANETASnimak ulaska u kibuc! Jezivo, tela spaljena Molotovljevim koktelom, a pokolj -...

Snimak ulaska u kibuc! Jezivo, tela spaljena Molotovljevim koktelom, a pokolj – životinjski, svuda su pocrneli, otečeni leševi

Reporteri BBC ušli u kibuc Kfar Aza u južnom Izraelu, mestu velikog masakra. U napadu Hamasa preko vikenda tamo su ubijeni žene, deca, bebe i starije osobe.

Kako ocenjuje ta britanska medijska kuća, taj kibuc je početak onoga što bi moglo da usledi.

Do jutros su još uvek trajale borbe u tom kibucu, jednoj od izraelskih zajednica uz granicu s Gazom. Zato tek sada skupljaju tela izraelskih stanovnika koji su ubijeni kada je Hamas u subotu rano ujutro probio graničnu žicu iz Gaze.

Čini se verovatnim da se većina ubistava dogodila u prvim satima napada u subotu.

– Izraelskoj vojsci, zatečenoj i nespremnoj, trebalo je 12 sati da dođe do kibuca – rekao je za BBC Davidi Ben Zion, zamjnik zapovednika Jedinice 71, iskusnog tima padobranaca koji su predvodili napad.

– Hvala Bogu spasili smo mnoge živote mnogih roditelja i dece – rekao je i dodao:

– Nažalost, neke su spalili Molotovljevi kokteli. Vrlo su agresivni, poput životinja!

 

Hamas has become worse than ISIS by committing mass executions and crimes against humanity. Hamas must disappear and all terrorists must die.

“Men, women, children, hands tied, shot, executed, beheaded.”

CNN's Nick Robertson doesn't hide his shock, reporting live from Kfar Aza,… pic.twitter.com/Ms7Q3hXflf

— Slava (@Heroiam_Slava) October 11, 2023

 

Ben Zion rekao je i da su Hamasovi naoružani napadači koji su ubijali cele porodice, uključujući bebe, bili “mašina džihada za ubijanje nenaoružanih civila”.

– To su bili normalni građani koji su hteli da jedu doručak i to je sve – rekao je. Dodao je da su neke od žrtava bile obezglavljene.

Drugi je policajac pokazao na krvavu ljubičastu vreću za spavanje. Rekao je da je žena ispod ubijena i da joj je glava odrubljena ispred kuće. Nekoliko metara dalje nalazilo se pocrnelo, natečeno telo mrtvog hamasovog napadača.

Prva linija odbrane Kfar Aze bili su čuvari kibuca, stanovnici s vojnim iskustvom koji su patrolirali perimetrom. Ubijeni su u borbi s napadačima. Njihova tela uklonjena su jutros s njihovih položaja u središtu kibuca, i poput ostalih izraelskih, umotana u crnu plastiku, odnesena u nosilima do parkirališta i položena u red čekajući da budu izvučena.

Užas i bes Izraelaca pomešan je s nevericom da država i vojska nisu ispunili svoju dužnost zaštite svojih građana.

Tela mrtvih hamasovih napadača koji su ubili toliko njih ostavljena su da trunu na suncu, nepokrivena ležeći tamo gde su ubijeni u grmlju i jarcima i širokim travnjacima kibuca, navodi BBC.

 

“They cut head of children.

They cut head of women.”

David Ben Zion, Deputy Commander of Unit 71 of the IDF confirms soldiers found the decapitated heads of children and women in Kfar Aza after Hamas gunman stormed their homes.

pic.twitter.com/ynNkdqMPQ0

— Oli London (@OliLondonTV) October 11, 2023

 

 

 

 

 

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja