NaslovnaHRONIKASrbin Braca, vođa mafije, hvalio se da ubija ljude preko skaja! Detalji...

Srbin Braca, vođa mafije, hvalio se da ubija ljude preko skaja! Detalji hapšenja srpskog narko-bosa u Francuskoj – evo šta mu je sve oduzela policija

Branimir V. zvani Braca (43), Srbin koji godinama živi u Francuskoj, uhapšen je u velikoj akciji policije kao vođa kriminalne grupe koja je “pala” preko Skaja. Braca se navodno hvalio da je ubijao i mučio ljude, a od novca stečenog kriminalom izgradio je carstvo na Azurnoj obali!

Grupa od jedanaest osoba je optužena, među kojima je i nedavno penzionisana policajka. Kriminalna grupa se bavila trgovinom oružja i drogom, kao i pranjem novca preko fiktivnih kompanija.

Nova međunarodna mafija sa Balkana je identifikovana i potom razbijena u Francuskoj i Monaku, prenose francuski mediji. Kao vođa grupe izdvojio se Srbin Braca.

Foto: TwitterPrintscreen/ Aleksander Onishchuk

 

Ukupuno sedamnaest osoba je uhapšeno 3. oktobra u akciji, a jedanaest od njih, uključujući i policajca koji je nedavno otišao u penziju su predate sudiji za istragu u ponedeljak uveče i optužene za više krivičnih dela: – vođenje grupe čija je aktivnost trgovina drogom, organizovano krijumčarenje droge, ojačano pranje novca”, nabavka i posedovanje oružja A i B kategorije, korupcija i aktivna trgovina uticajem na lica koja vrše javnu vlast, udruživanje zločinaca u cilju dela kažnjivih desetogodišnjim zatvorom.

Devet od osumnjičenih je zadržano u pritvoru.

Preko Skaja se hvalio da ubija ljude

Zahvaljujući obimnom istraživanju koje su sproveli francuski pravosudni organi, oslanjajući se na analizu razgovora preko Skaja, otkrili su organizovanu kriminalnu grupu.

Pored detaljne analize ovih razgovora, istražitelji su proučavali brojne bankarske i finansijske transakcije, iz kojih je otkriven identitet jednog Srbina, “u središtu značajne kriminalne grupe koja se bavi trgovinom drogom”.


Foto: Reuters


 


Kako prenose tamošnji mediji, Srbin je tvrdio da je ubijao i mučio ljude. On je bio u “bliskom odnosu” sa policajkom iz Monaka, naglasio je izvor blizak istrazi.

Organizacija kojoj pripada uglavnom deluje u Alpima i krijumčari kokain iz Dominikanske Republike, pre nego što ga mali preprodavci ponovno prodaju na Azurnoj obali ili šalju u druge evropske zemlje.

Ova mafija srpskog porekla je takođe bila uključena u trgovinu ratnim oružjem, uključujući automatske pištolje i automatske puške. Tokom pretresa, zaplenjeno je dva pištolja, malo više od 19.000 evra u gotovini, luksuzni satovi i predmeti, kao i blindirani “Audi A8”.


Foto: AP/Photo


 


Konačno, ova mreža je ponovno investirala novac “u niz fiktivnih kompanija, od kojih je deo uložen u nekretnine u Alpima Maritimima”.

Pravim imenom Branimir V., ovaj državljanin Srbije, koji je živeo u Francuskoj od početka 2000-ih, godinama je stvorio mali carstvo nekretnina na Azurnoj obali.

Putem desetak preduzeća ili agencija za nekretnine, ulagao je u parcele, stanove ili vile, čak je i izgradio ceo stambeni kompleks u Varsu.

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja