NaslovnaHRONIKASrbin dilovao stotine kilograma kokaina u Nemačkoj: Evo ko je još sa...

Srbin dilovao stotine kilograma kokaina u Nemačkoj: Evo ko je još sa njim uhapšen

Više osoba starosti između 31 i 65 godina uhapšeni su u Nemačkoj, a među njima pored Bugara, Makedonaca, Nemaca, Irčana ima i Srba. Oni su uhapšeni zbog sumnje da su distribuirali nekoliko stotina kilograma kokaina.

Kako navode nemački mediji ovom akcijom, koja je izvedena u sredu, nemačka policija je uspela da zada jak udarac međunarodnoj trgovini drogom.

” Osumnjičeni učesnici u lancu trgovine drogom uhapšeni su u racijama. Navodi se da su distribuirali nekoliko stotina kilograma kokaina u oblasti Rajna-Majna. U akciji hapšenja, koja je izvedena u sredu, učestvovalo je više od 300 istražitelja, koji su pretresli sve stanove koje su osumnjičeni koristili” naveli su u saopšetnju za lokalne medije tužilaštvo u Frankfurtu i Federalna kancelarija kriminalističke policije (BКA).

Foto: Tanjug/AP

 

Kako su objasnili, sumnja se da je grupa 2020. godine kupila nekoliko stotina kilograma kokaina od veletrgovaca u severnoj Nemačkoj i regionu Beneluksa i distribuirali ga prvenstveno u oblasti Rajna-Majna i susednim evropskim zemljama.

” Sumnja se da je grupa imala mrežu kurira koji su razvozili narkotike u polovnim automobilima koji su imali specijalno izgrađene bunkere za krijumčarenje narkotika. Novac od prodaje narkotika čuvali su u nekoliko štek stanova u oblasti Frankfurta” navedeno je u saopštenju.

Prema pisanju lokalnih medija policija je upala u 30 stanova u Hesenu, Severnoj Rajni-Vestfaliji i Baden-Virtembergu, kao i u Hrvatskoj i Poljskoj, a uhapšeno je osam osoba.

“Šest osoba uhapšeno je u Nemačkoj pod sumnjom da su članovi organizovane kriminalne bande koja se bavila prodajom narkotika u većim količinama. Osumnjičeni imaju između 31 i 65 godina reč je o držvaljanima Hrvatske, Srbije, Bugarske, Severne Makedonije, Crne Gore, Rusije… Prilikom pretresa oduzeti su brojni elektronski nosači podataka i dokumentacija”, navodi se u saopštenju.


Foto: EPA/ilustracija


 


Pored toga, kako piše portal “hessenschau.de” zaplenjeno je radi detaljnijeg ispitivanja nekoliko vozila za koja se navodi da su bila profesionalna skrovišta za šverc, a imovina vredna 1,6 miliona evra je zamrznuta.

Istražitelji su otkrili mrežu analizirajući komunikaciju preko kripto provajdera. Navodi se da je grupa formirana 2020. godine i da je nastavila da trguje narkoticima ove godine. Sredinom septembra uhapšen je kurir prilikom carinske kontrole pri povratku iz Belgije.

Bonus video:

 

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja