NaslovnaHRONIKASrpskog narko bosa hapsili pa ga pustili zbog banalnog propusta! Evo zašto...

Srpskog narko bosa hapsili pa ga pustili zbog banalnog propusta! Evo zašto je Aleksandar Nešić bio na slobodi

Aleksandar Nešić koji je prošle nedelje uhapšen u Brazilu i označen za narko bosa koji je na čelu kriminalne organizacije koja švercuje tone kokina iz Južne Amerike u Evropu, hapšen je već početkom avgusta ali je odmah, zbog policijskog propusta, pušten na slobodu.

Kako prenose brazilski mediji Aleksandar Nešić koji je označen za vođu kartela koji je prošle godine u dve pošiljke pokušao da prošvercuje 7 tona kokian uhapšen je prvi put 4. avgusta u jednom restoranu u Sao Paulu, sa još jednim Srbinom i Brazilcem za kojim je bila raspisana poternica zbog izvršenog razbojništva za koje je osuđen na 7 godina zatvora.

Posle saslušanja i čudnih izjava koje su dali dvojica Srba su puštena na slobodu jer u tom trenutku navodno nije postojao nalog za njihovo hapšenje.  

Foto: printscreen/band.uol.com.br/

Aleksandar Nešić na saslušanju tvrdio da ga izdržavaju otac i maćeha

 

Nakon akcije u restoranu trojica uhapšenih su privedeni i saslušani. Interesantno je da je tada Aleksandar Nešić izjavio da u Brazilu živi 15 godina da je u braku sa Brazilkom i da imaju dvoje dece, a nije se izjasnio od čega se izdržava.

Kod Nešića je prilikom tog hapšenja pronađena veća suma novac, a on je izjavio da mu je otac poslao 15. 000 dolara i da dobija novac od kako je rekao brazilske maćehe. Podsetimo Aleksandrov otac je Goran Nešić Ciga označen za glavnog narko dona u Brazilu koji je 2018. godine izručen Srbiji gde trenutno izdržava zatvorsku kaznu zbog krijumčarenja droge. 

Brazilski portali su objavili i da je drugi Srbin koji je tada uhapšen izjavio da se izdržava od pomoći koju mu šalje porodica, a nije imao objašnjenje kako je onda samo nekoliko dana pre toga kupio džip “hjundai”, koji mu je zbog toga zaplenjen.

Inače nakon ovog hapšenja ovaj Srbin je nestao, a Aleksandar Nešić je ponovo uhapšen 5. oktobra u međunarodnoj policijskoj akciji “Dontraz”, a sa njim je tada uhapšeno još 15 saučesnika koji su svi brazilski državljani.  

Inače samo nekoliko dana pre hapšenja oovg kartela  Atlanskom okeanu u međunarodnim vodama zaustavljen je brod i zaplenjeno 3,6 tona kokaina i tada je uhapšeno pet brazilskih mornara, a policija sumnja da je Aleksandar Nešić bio vlasnik droge.

 

 

 

 

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja