NaslovnaZDRAVLJEVoda kao lek! Japanska metoda čišćenja organizma vraća zdravlje

Voda kao lek! Japanska metoda čišćenja organizma vraća zdravlje

Ova kura nema negativnih efekata i dobro je, osim kod pojedinih bolesti, praktikovati čitavog života u cilju očuvanja dobrog zdravlja i vitalnosti.

Da je zdravo piti vodu svima je odavno poznato. Voda je izvor života i neophodna je za obavljanje svih funkcija u organizmu. Bez nje se ne može ni zamisliti krvotok, funkcionisanje bubrega, mozga, creva, mišića, nervnog sistema, razmena materija, regulacije telesne temperature, pravilan rad zglobova i kostanog sistema, eliminisanje štetnih materija iz organizma. Jasno je da bez vode nema života.

Voda ne samo da gasi žeđ, već deluje blagotvorno, čisti organizam i otklanja negativnu energiju. Često tuširanje, a naročito plivanje, otklanja posledice stresa, opušta mišiće i nerve i oslobađa nas negativne energije. Čak postoji verovanje (i kod nas) da uklanja i magiju, uroke i slično.

Foto: Shutterstock

Voda kao izvor života

Japanska tradicionalna medicina preporučuje da se voda pije odmah nakon buđenja i to u blagotvorne svrhe, a naučna ispitivanja potvrđuju delotvornost ove navike. Japanski tretman vodom daje dobre rezultate u ublažavanju mnogih oboljenja, piše Priroda leči sve. Primenjuje se za pomoć kod dijabetesa, gastritisa, glavobolje, astme, bronhitisa, artritisa, bolova u telu, srčanih smetnji, masnoće u krvi, oboljenja bubrega i mokraćnih puteva, dijareje, povraćanja, zatvora, hemoroida, bolesti očiju, uha, grla i nosa, materice, menstrualnih poremećaja.

Kako izgleda tretman vodom

Prema japanskoj metodi, tretman vodom treba sprovoditi na sledeći način. Ujutru, pre pranja zuba, treba popiti četiri čaše po 160 ml vode, znači ukupno 640 ml. Nakon toga 45 minuta ne treba ništa ni jesti ni piti. Posle toga se može normalno doručkovati, pa naredna dva sata ne jesti ništa.


Foto: pexels.com


Ujutru na prazan stomak popijte nešto više od pola litre mlake vode


Ova kura nema negativnih efekata i dobro je, osim kod pojedinih bolesti, praktikovati čitavog života u cilju očuvanja dobrog zdravlja i vitalnosti. Pri tom i nikada ne treba piti hladnu, već toplu (mlaku) vodu. Hladna voda zbija masnoće unete hranom i tako dolazi do usporavanja varenja, oštećenja sluzokože creva i pojave gojaznosti.

Napomena: Ako patite od nekih od navedenih bolesti imajte u vidu da je voda samo pomoćno lekovito sredstvo, dakle pomoć pri redovnom lečenju. Nikako ne odustajte od svoje uobičajene terapije i saveta lekara.

Primer dužine tretmana

* Povišen krvni pritisak (30 dana)

* Dijabetes (30 dana)

* Gastritis (10 dana)

* Zatvor (10 dana)

 

 

 

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja