NaslovnaPLANETABritanija sprema 20.000 vojnika! Otkriven novi vojni plan - a nema veze...

Britanija sprema 20.000 vojnika! Otkriven novi vojni plan – a nema veze ni sa Izraelom, ni sa Ukrajinom

Velika Britanija je danas saopštila da planira da pojača vojno prisustvo u Severnoj Evropi, uključujući raspoređivanje 20.000 vojnika u tom regionu naredne godine, kako bi se pomoglo u zaštiti kritične infrastrukture zbog sve većih strahovanja od ruske sabotaže.

Britanski premijer Riši Sunak prethodno se sastao sa zvaničnicima i šefovima država na samitu posvećenom saradnji u sferi odbrane koji se održava na ostrvu Gotland u Švedskoj, prenosi Rojters.

Britanija će u region Severne Evrope uputiti 20.000 vojnika, mornara, marinaca i pilota, kao i osam brodova Kraljevske mornarice i grupu aviona lovaca i vojnih helikoptera.

Oni će učestvovati u vežbama zajedno sa snagama više zemalja i vršiti izviđanje iz vazduha.

Grupa nordijskih i baltičkih država, kao i Holandija i Britanija sastale su se u Švedskoj u okviru samita posvećenog saradnji u sferi odbrane, nekoliko dana nakon što su oštećeni gasovod i kabl za prenos podataka u Finskom zalivu. 

Finski zvaničnici su naveli da je to rezultat “spoljne aktivnosti” što je podstaklo zabrinutost u širem Nordijskom regionu.

– Ove nedelje smo još jednom videli da se naša bezbednost ne može uzimati zdravo za gotovo. Od ključnog značaja je da budemo ujedinjeni protiv onih koji imaju zle namere – poručio je Sunak, prenosi Tanjug.

Britanci zakuvali pakao i otišli! Izrael i Palestina - Sve šta treba da znate o sukobu koji preti da zapali Bliski istok i svet!

tempirana bomba

Naoružani borci Islamske militantne grupe Hamas ispalili su desetine raketa na Izrael i ušli na jug zemlje u iznenadnom napadu zbog kojeg je izraelska vojska proglasila “pripravnost za rat”.

sledeća vest

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja