NaslovnaPLANETAIzrael ogorčen na Zagreb! Milanović iz teško uvredio - zbog izjave o...

Izrael ogorčen na Zagreb! Milanović iz teško uvredio – zbog izjave o bombardovanju Gaze traže radikalne mere

Ilan Mor, bivši ambasador Izraela u Hrvatskoj, nazvao je izjavu hrvatskog predsednika Zorana Milanovića da je Izrael zbog bombardovanja Gaze izgubio njegove simpatije, totalno neprihvatljivom.

Milanovićevu izjavu prenelo je nekoliko izraelskih novinara na društvenoj mreži X gde se potom oglasio i bivši ambasador u Zagrebu.

– Neprihvatljivo! Totalno neprihvatljivo – napisao je Mor.

Novinar Jozef Jicrael, na čiju se poruku Mor nadovezao, navodi da bi Izrael zbog Milanovićeve izjave trebalo da povuče ambasadora Garija Korena iz Hrvatske.

Zoran Milanović, podsetimo, rekao je da je izraelsko bombardovanje Gaze “idiotski potez” odgovarajući na pitanja novinara o isticanju izraelske zastave na zgradi Ministarstva spoljnih poslova u Zagrebu.

– Mislim da je to jedan idiotski potez, uz sve moje simpatije prema Izraelu, koje su nažalost izgubili u roku 15 minuta. Nakon onih masakara i grozota koje su učinili Hamasovci, koje niko na Bliskom istoku ne voli, nijedna vlast, ali izgleda da ih nažalost voli narod ili deo naroda. Nema mesta drugim zastavama u Hrvatskoj, osim u strogo regulisanim situacijama, kao ovde zastave nacionalne manjine ili NATO zastava ili zastava EU koje su već počele da se stavljaju na istu ravan kao hrvatska zastava. Ja ću u svom kabinetu spustiti zastavu EU i NATO, malo, ne na pola koplja. Čisto da se vidi da je hrvatska zastava iznad tih jer je to zastava višeg reda – rekao je predsednik Hrvatske.

RAT NA BLISKOM ISTOKU Izrael presreo rakete na nebu, sukobi u Jerusalimu - CIA izdala upozorenje 48h ranije, ali... (FOTO/VIDEO)

Uživo

Uživo

Sedmi dan rata u Izraelu. U sukobima poginulo više od 2.500 ljudi. Razvoj događaja iz minuta u minut pratite na Informer.rs

sledeća vest

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja