NaslovnaSTARSTri godine bez Bore Drljače

Tri godine bez Bore Drljače

Bora Drljača preminuo je u 80. godini na današnji dan pre tačno tri godine u Beogradu, a sahranjen je na Novobežanijskom groblju pored svoje supruge Verice za koju je govorio da ju je voleo do poslednjeg dana života.

Drljača je bio poznat po svojoj jedinstvenoj energiji i humoru, ali se dugi niz godina borio sa teškom bolešću, zbog koje i preminuo u svojoj porodičnoj kući. Pevač je 2019. godine operisao tumor na debelom crevu, a sredinom juna 2020. godine je ponovo primljen u bolnicu.

foto: Sonja Spasić

Njegova poslednja želja bila je upravo da počiva pored Verice, iako mu je do smrti ostala nepozato zašto je ona izvršila samoubistvo.

– I dan-danas patim za Vericom. I pre toga je pokušavala da se ubije. Prvi put je popila šaku tableta. Našao sam je u kući u nesvesti na podu i odmah je odvezao na VMA. Tamo je bila na ispiranju. Spasio sam joj život! Stvarno ne znam iz kog razloga je to uradila. Verujte mi! Mislim da joj pored mene ništa nije nedostajalo, imala je sve. Zacrtala je da to uradi i nisam mogao da je sprečim – rekao je Drljača jednom prilikom i otrkio da se šokirao kada je našao njeno oproštajno pismo:

Bora Drljača, pomenfoto: Printscreen/Pink

– Drugom prilikom ponovo je ostala sama kod kuće. Deca i ja nismo bili tu. Kad sam ušao u stan, zatekao sam oproštajno pismo. Sećam se samo da je pisalo: “Mnogo sam se umorila, izvini. Čuvaj mi decu.” Iste sekunde sam pozvao policiju i počeo da je tražim – rekao je pevač tada, a policija ju je ubrzo pronašla mrtvu u parku kod hotela “Jugoslavija”. – ispričao je Bora.

Samo dve nedelje pred svoju smrt, Bora kao da je predosetio da mu se bliži kraj, jer je u svom poslednjem intervjuu koji je dao rekao da ne vidi budućnost i da oseća da će uskoro da ide. Dugo se borio sa melanomom, koji mu se poslednjih dana proširio na mozak, a samo dve nedelje pre nego što je preminuo, kao da je bio svestan da mu se kraj bliži, zbog izjave kojom je iznenadio sve.

– Bar da živim još godinu, dve, tri dana i da umrem. Ako uspem da proguram još koju više i to ti je. Slomila me bolest. Ne volim smrt, al’ šta ću. Kad dođe vreme. Ne znam kako ćete bez mene, kako će ovaj svet bez Bore. Volim život i nauživao sam se, al’ još pet-šest da doživim i nek ide u božju mater. Operisao sam bubreg, debelo crevo, melanom, četiri-pet puta sam išao pod nož. Znam samo da ću biti sahranjen pored moje prve žene. Napravio sam spomenik, nisam stavio sliku, ali sve je završeno. Takav je život – rekao je Bora tada.

Kurir.rs/ Pink.rs

Bonus video:

02:20

POTRESNO! OVO SU POSLEDNJE BORINE REČI KOJE JE UPUTIO ERI! Ojdanić OTKRIO – Strašno je! Bio mi je kao BRAT! (KURIR TELEVIZIJA)

Kurir

share Kurir link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja