NaslovnaHRONIKAUmirivali su me njihovi krici"! Otac Koste K. u zatvoru gleda serije,...

Umirivali su me njihovi krici”! Otac Koste K. u zatvoru gleda serije, cimerima priča šta su dečak-ubica i on radili: “Nisam kriv za ono što je moj sin uradio

Protiv Vladimira K. pre dva dana podignuta optužnica zbog opravdane sumnje da je u periodu od godinu dana pre tragedije u “Ribnikaru” obučavao svog 13-godišnjeg sina da rukuje vazdušnim i vatrenim oružjem, kao i pripadajućom municijom, te da gađa u mete u obliku koncentričnih krugova i silueta ljudi, da puni okvir, ali i kako da stoji i diše prilikom korišćenja vatrenog oružja.

– Kada je ušao u učionicu ispalio je 45 projektila za 55 sekundi, a 11 projektila je potpuno promašilo. Vitlao je oružjem, ali pošto je učionica mala stradao je veliki broj žrtava – kaže izvor iz istrage.

Foto: Informer


 

Dečak ubica je u izjavi posle zločina tvrdio, kako “Blic” saznaje, da se ne seća koga je sve ubio, kao ni krvi, ni likova žrtava. Na pitanje kako se osećao dok je streljao svoje drugare odgovorio je da mu je bilo nelagodno što je tog dana prvi put pucao bez slušalica koje ublažuju jačinu zvuka.

– Umirivali su me njihovi krici i vriska – hladnokrvno je saopštio dečak ubica.

Hteo da kupi bombu na internetu

Navodno, na radnom stolu dečaka ubice policija je na dan ubistva pronašla repliku pištolja, pištolj za airsoft bez okvira, nefunkcionalan, te nacrt bombe.


Foto: Zoran Sinko


 


– Na delu papira bila je nacrtana bomba i navedeni sastavni delovi. On je pretraživao internet da bi kupio bombu, ali odustao je kad je shvatio da je to teško izvodljivo. Na tom istom papiru potom je nacrtao drugu bombu i prekrižio je – kaže izvor iz istrage.

Otac poriče da je odgovoran za zločin svog sina

Osim dečaka ubice, bizarnim ponašanjem i izjavama se ističe i njegov otac Vladimir K. koji je već pet meseci u pritvoru.


Foto: Tanjug


 


Navodno, u Centralnom zatvoru u Beogradu, Vladimir iza rešetaka provodi vreme gledajući serije, a jednom od cimera je objašnjavao kako se forenzički postupak razlikuje u serijama u odnosu na ono što su forenzičari radili u slučaju masovnog ubistva koje je njegov sin počinio u “Ribnikaru”.

Otac Koste K. odbija bilo kakvu odgovornost za ono sto je njegov sin uradio 3. maja i odbio je da pogleda foto dokumentaciju ubijene dece.


Foto: Društvene mreže/m.s.


 


Sa cimerima i zaposlenima priča o porodici, kako su lepo živeli, gde su putovali i stalno ističe kako mu je “porodica uništena”, pritom ne priznajući da u tome ima i njegove odgovornosti.

– Ja s ovim nemam nikakve veze! Nemam nikakvu odgovornost za ono što je moj sin uradio – stav je kojeg se Vladimir K. drži od početka.

Oca mrzelo da oružje ostavi na sigurnom!?

Tužilaštvo misli drugačije i tereti ga da oružje nije čuvao u sefu, što je bio u obavezi.

– Problem oca osumnjičenog tinejdžera je to što ga je očigledno mrzelo da posle treninga oružje stavi na sigurno – kaže izvor “Blica”.


Foto: Shutterstock


Ilustracija


Iako Vladimir K. u zatvoru uporno ponavlja da je njegov sin “genije” i “poseban”, istraga je pokazala da to nije istina. Utvrđeno je da je mnogo dece u “Ribnikaru” bilo talentovanije od dečaka ubice.


Foto: Informer/shutterstock/printscreen


 


Dečaka ubicu posećuje samo majka. Sa ocem nije kontaktirao, a prvi susret mogao bi da se dogodi putem video linka na glavnom pretresu, kada bude zakazan posle potvrđivanja optužnice.

Optužena i majka dečaka ubice

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu i protiv Miljane K., majke dečaka ubice, jer je na čauri nađenoj u kabinetu istorije u kojem je ubijeno šestoro đaka bio njen DNK.


Foto: Informer


 


Kako je navelo tužilaštvo, majka dečaka ubice je optužena za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Za Miljanu K. tužilaštvo je predložilo kaznu zatvora u trajanju od 2 godine i 6 meseci.

Inače, ona će se pred sudom pojaviti 20. oktobra zbog suđenja po privatnoj tužbi članova 27 porodica ubijene dece u OŠ “Vladislav Ribnikar”, koje su je tužile zbog smrti svojih najbližih i nanošenja duševnog bola.


>

Informer/privatna arhiva/printskrin

Pogledaj galeriju

informer.rs

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja