NaslovnaPLANETABivši savetnik Zelenskog najavljuje sumorne dane za Ukrajinu: Čekaju nas suze, krv...

Bivši savetnik Zelenskog najavljuje sumorne dane za Ukrajinu: Čekaju nas suze, krv i znoj – Kijev vodi zemlju u katastrofu!

Bivši savetnik ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog Aleksej Arestovič kaže da trenutno ukrajinsko rukovodstvo vodi zemlju u katastrofu.

Ono je, kako ocenjuje, nedovoljno kompetentno, te nastavlja da se drži pogrešne politike.

– Od njih ne treba čekati adekvatnih odluka, koje odgovaraju situaciji – dodaje Arestovič.

Takođe, ističe da kijevski režim ne želi da kaže narodu pravu istinu da neće biti nikakvog povratka granicama iz 1991. godine, i da “Krima neće biti u skorije vreme”, jer će biti samo “odbrana, krv, znoj i suze”. 


Foto: Printscreen


 


Kao izlaz iz situacije, on navodi izbore, u kojima vidi šansu za obnovu i jedan politički zaokret, koji bi uzimao u obzir trenutnu situaciju. 

Kao neke od bitnih grešaka, bivši savetnik Zelenskog, koji je, inače, od nedavno i na poternici Rusije, navodi korupciju, pogoršanje odnosa sa susedima, besmisleno gomilanje snaga kod Bahmuta, kada bi, kako kaže, pažnju trebalo fokusirati na prodor južnog fronta, ali i neke druge razloge. 


Foto: Reuters


 


Prethodno, Arestovič je napustio poziciju savetnika Zelenskog u januaru ove godine nakon što je sugerisao da su raketu, koja je pogodila jednu stambenu zgradu u gradu Dnjepar 14. januara, možda oborili ukrajinski PVO sistemi.

Kasnije se izvinio i povukao svoje reči, ali je ipak bio smenjen.

Takođe, neretko je izlazio u javnost sa izjavama da sumnja u “zagarantovanu pobedu” Ukrajine.

Haos u Kijevu! Ukrajini određen rok, posle ovog sledi kolaps! Otkrivene strašne stvari o Oružanim snagama Ukrajine!

ODLIČNE VESTI ZA RUSE

Ukrajinska vojska se suočava sa neminovnim kolapsom za godinu dana, rekao je bivši američki vojni obaveštajac Skot Riter u intervjuu sa Džefom Normanom u emisiji Pitajte inspektora.

sledeća vest

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja