NaslovnaHRONIKABubi priveden u pokušaju da se vrati u Srbiju! Za još trojicom...

Bubi priveden u pokušaju da se vrati u Srbiju! Za još trojicom kopača tunela, Interpol nastavio potragu!

Vladimiru Eriću-Bubiju, lozničkom automehaničaru, stavljene su lisice dok je nameravao da se u ukrca u avion za Beograd.

Kao što smo već objavili, Vladimir Erić (32), jedan je od četvorice kopača tunela do depoa podgoričkog Višeg suda, po poternici Interpola uhapšen je sinoć na aerodromu u Stokholmu kada je nameravao da se ukrca u avion “Er Srbije” za Beograd.

Njegova namera je bila da letom u 23 sata stigne na Aerodrom “Nikola Tesla”. Za osumnjičenog Erića crnogorska policija nije imala podatke gde je otišao posle otkrivanja tunela 11. septembra, več su imali podatak da je samo ušao u Crnu Goru.

Poznati loznički automehaničar

Uhapšeni je poznati automehaničar u svojoj Loznici. Svi ga znaju i po nadimku Bubi, a tako je glasilo i zvanično ime autoservisa koji je držao do pre više od šest meseci.

Lozničaninu su specijalnost bili skupoceni automobili. Hvalio se kako je popravljao i “mercedes brabus turbo 850”, koji polovan košta 200.000 evra. U servisu su bili i drugi tipovi “mercedesa”, ali i luksuzni “audiji”, kao i “opel”.

 

 

Hapšenjem Erića, počela je da se “skuplja” ekipa kopača i pomagača u pritvoru u Podgorici. Pre Lozničanina, u četvrtak u “štek stanu” je uhapšena i Podgoričanka Katarina Baćović, koja je osumnjičena da je deo kriminalne grupe koja jeo kopala tunel ispod Višeg suda, i njoj je određeno je zadržavanje do 72 sata.

Uhapšena Katarina Baćović, braniće se sama 

Ova Podgoričanka je identifikovana kao osoba koja je iznajmila stan u Njegoševoj 12 iz kog su pripadnici te ekipe prokopali tunel do Višeg suda. Baćović je priznala da je imala, kako se ispostavilo, određenu ulogu u slučaju “Tunel” i obavestila je tužilaštvo da odbija usluge advokata Srđana Lješkovića i da će se sama braniti. 


Foto: Vlada Crne Gore/printscreen Vijesti


 


Zadržavanje do 72 sata određeno je i Ivici Piperoviću, osumnjičenom za učešće u aferi “Tunel”. Prethodno je i Marjanu Vuljaju, koji se sumnjiči da je Katarini Baćović pomogao u skrivanju, određeno zadržavanje do 72 sata. Takođe, zadržavanje do 72 sata određeno je i Nikoli Milačiću. Oni su saslušani u tužilaštvu i svi su prebacivali krivicu jedan na drugoga.

U besktvu još trojica Lozničana

Trenutno, u bekstvu su još trojica Erićevih komšija iz Loznice koji su kopali tunel. Interpol traga za Veljkom (1991) i Milanom (1970) Markovićem, kao i za Dejanom Jovanovićem (1993), koji su uz Erića označeni kao kopači 30 metara dugog tunela.

Uhapšen Srbin koji je kopao tunel u Podgorici!

Hronika

On je hteo da otputuje u Beograd

sledeća vest

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja