NaslovnaVESTIEr Srbija nastavlja da leti za Tel Aviv! Sigurnost je na prvom...

Er Srbija nastavlja da leti za Tel Aviv! Sigurnost je na prvom mestu!

Er Srbija nastavlja da leti na aerodrom “Ben Gurion” u Tel Avivu, dokle god izraelske vazdušne vlasti garantuju bezbednost.

Kapetan i direktor letačke operative Er Srbije Dušan Milatović rekao je da je za sada je sve u redu i da izraelske vazdušne vlasti garantuju bezbednost.

– Oni pokrivaju taj koridor kojim mi dolazimo sa severa, letovi će ići dalje. Mi smo u stalnom kontaktu sa evropskim i izraelskim vazdušnim vlastima i na osnovu njihovih informacija donosimo odluku. Ona je za sad takva da se letovi nastavljaju – izjavio je kapetan.

Milatović kaže da nema velikih razlika između planiranja redovnih letova i letova u zonama koje su zahvaćene ratom, osim što se radi dodatna procena rizika, koji obavlja odeljenje za bezbednost Er Srbije, zajedno sa tehničkim pilotom Erbasa.

– Kada ukrstimo informacije koje dobijemo od njih, i kada na to dodamo informaciju od naših “hendlera” (služba za sletanje i poletanje) u Tel Avivu, onda dobijamo pravu sliku i na osnovu toga donosimo odluku da li će let uopšte krenuti – objasnio je on.

Komentarišući to što su i dalje puni avioni na letovima ka Tel Avivu, kapetan kaže da je verovatno reč o građanima Izraela koji su se u nekom trenutku, od početka ovog sukoba, našli na teritoriji Srbije ili drugih evropskih zemalja i koristili Er Srbiju da bi se vratili svojoj kući.


Foto: Tanjug/AP


 


Vođa kabinske posade u Er Srbiji Dajana Šuput, izjavila je danas da su srpski putnici, koji su redovnim i planiranim letom u subotu prevezeni iz Izraela, bili smireni u momentu kada su dospeli do aviona i zahvalni što se vraćaju kući.

– To je bio naš prvi let u momentu kada je bila malo ugroženija bezbednost od kada je sve to počelo, iako je to bio redovno planiran let, subota na nedelju. Što se tiče naših putnika, oni kada su već dospeli do aviona, zaista nisu bili u panici. Bili su smireni i prevashodno zahvalni što smo došli po njih da ih vodimo kući – rekla je Šupt.

Prema njenim rečima, zadatak kabinskog osoblja na letovima u zonama koje su obuhvaćene ratom, kao i na svim redovnim letovima, je bezbednost putnika, ali i da postoje određeni protokoli koji se u manjim detaljima razlikuju.

– I na redovnim linijama i na vanrednim specijalnim letovima, tu smo da osiguramo bezbednost naših putnika, članova posade, i u krajnjem slučaju, da budemo tu kao podrška i da smirimo eventualno one koji su uznemireni – objasnila je Šuput.

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja