NaslovnaHRONIKA"Govorio je ubici nemoj i trpeo je strašnu bol"! Podignuta optužnica za...

“Govorio je ubici nemoj i trpeo je strašnu bol”! Podignuta optužnica za brutalnu likvidaciju Vidaka Vujovića

Vanraspravno veće Višeg suda u Podgorici, potvrdilo je optužnicu protiv Dražena Vojvodića i Novice Đikanovića zbog svirepog ubistva Vidaka Vujovića, pišu mediji u Crnoj Gori.

Na ročištu održanom 28. septembra državna tužiteljka u Višem državnom tužilaštvu Danka Ivanović Đerić, ostala je kod navoda optužnice i predložila sudu da je potvrdi.

Optužnicom je predstavljeno zato što su 31. 03. 2023. godine, u mestu Šteke, u Podgorici, na podmukao i svirep način, ubili Vujović Vidaka, na način što su po prethodnom dogovoru, namamili oštećenog, u nenaseljeni deo naselja Šteke, na nepristupačno mesto.

– Tako što je okrivljeni Vojvodić Dražen, koristeći njihovo poznanstvo od ranije, vozilom marke “Golf”, istog dovezao na mesto zločina, i kada je oštećeni izašao iz vozila, u pravcu istog, ispalio najmanje četiri projektila iz pištolja marke “CZ M57”, od kojih su ga pogodila četiri projektila. I to tako što je između ispaljenih četiri projektila, oštećeni Vujović Vidak bio živ i okrivljenom govorio “nemoj”, za koje vreme je trpeo tešku patnju i teški bol, što okrivljeni Vojvodić nije učinio, već je nastavio da ispaljuje projektile u oštećenog – navodi se u optužnici i dodaje:


Foto: Instagram


 


– Za to vreme je okrivljeni Đikanović Novica bio na licu mesta i sve posmatrao, nakon čega je okrivljeni Vojvodić ispalio projektil koji je oštećenom nanio smrtonosne povrede usled kojih je kod istog nastupila smrt. Nakon toga je zajedno sa okrivljenim Đikanovićem, polio benzinom i zapalio telo oštećenog Vujović Vidaka, da bi potom zajedno napustili lice mesta.

U optužnici se dalje navodi:

– Dana 12. 04. 2023.godine, okrivljeni Đikanović Novica, u svojoj porodičnoj kući, u mestu Farmaci, u Podgorici, bez odobrenja nadležnog organa držao sedam komada pištoljske municije. Okrivljeni Vojvodić je učinio krivično delo teško ubistvo u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a okrivljeni Đikanović krivično delo teško ubistvo i krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija – precizirali su.


Foto: Printscreen instagram


 


Podsetimo, telo mladića je pronašao meštanin koji je obilazio imanje. On je odmah pozvao policiju, a inspektori su na licu mesta na 200 metara udaljenosti od glavnog seoskog puta uočili ugljenisano telo i pored njega nekoliko čaura. Na telu su bile vidljive tetovaže pomoću kojih ga je porodica identifikovala.

Srbi rudari pobegli autobusom u Foču! Novi detalji slučaja koji "drma" Crnu Goru - iskopali tunel do depoa Višeg suda

Potraga u toku

Policajci i tužioci koji su uključeni u istragu “Tunel” su utvrdili da su Veljko Marković (32) i njegov stric Milan Marković (53) istog dana ušli u autobus koji putuje do Sarajeva, ali su karte kupili do Foče, što je bila njihova krajnja destinacija.

sledeća vest

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja