NaslovnaPLANETAIzraleska vojska objavila neverovatan snimak upada "Flotile 13" na kontrolni punkt! Ubili...

Izraleska vojska objavila neverovatan snimak upada “Flotile 13” na kontrolni punkt! Ubili 60 boraca Hamasa i oslobodili 250 talaca! (VIDEO)

Izraelske oružane snage (IDF) objavile su dramatične snimke trenutka kada su elitne trupe ponovo preuzele kontrolu nad kontrolnim punktom Sufa duž jućne granice sa Gazom koji je prethodno preuzeo Hamas i oslobodile 250 talaca.

Video sa telesnih kamera koje nose pripadnici elitne pomorske jedinice komandosa “Flotila 13” objavljen je u četvrtak uveče. 

Tela se vide na podu zamračene prostorije. Nije poznato da li su bili taoci ili teroristi. U drugoj prostoriji se vidi grupa ljudi kako stoji dok trupe ulaze – verovatno taoci.

Čaure lete dok se trupe Flotile 13 sukobljavaju sa teroristima. Prikazani su Izraelci kako bacaju granate u sobe da isteraju napadače Hamasa. Golog muškarca krvavih leđa i ramena izvode i vezuju mu lisice.

– Šajet, Šajet, ostani u bunkeru, dolazimo – viče jedan od oficir koristeći hebrejski naziv za svoju jedinicu. Identitet i nacionalnost spašenih nisu otkriveni, a oko 20 otetih Amerikanaca se i dalje vodi kao nestalo.

 

 

The Flotilla 13 elite unit was deployed to the area surrounding the Gaza security fence in a joint effort to regain control of the Sufa military post on October 7th.

The soldiers rescued around 250 hostages alive.

60+ Hamas terrorists were neutralized and 26 were… pic.twitter.com/DWdHKZgdLw

— Israel Defense Forces (@IDF) October 12, 2023

 

Nekoliko sati nakon što je snimak objavljen, izraelska vojska je naložila stanovnicima grada Gaze da se evakuišu “zbog sopstvene bezbednosti i zaštite”“, uoči očekivane izraelske  kopnene ofanzive.

IDF je saopštila da je ubila 60 Hamasovih terorista i uhapsila 26 – među njima i Muhameda Abu Alija, zamenika komandanta Hamasove južne pomorske divizije. Inače, jedinica Flotila 13 je ekvivalent elitnim američkim mornaričim “Fokama”. 

Taoci uzeti sa obližnjeg muzičkog festivala i iz kibuca i sela blizu Gaze prebačeni su u Gazu, kako bi se koristili kao živi štit. Njihova lokacija je nepoznata, ali se smatra verovatnim da se drže u tunelima ispod teritorije i često se pomeraju kako bi sprečili spasavanje.

 

Sami sebi napravili neprijatelja?! Perišić tvrdi: Izrael formirao Hamas! (VIDEO)

Live TV

Rat na Bliskom istoku ušao je u sedmi dan, a o tome kako će teći dalji tok sukoba i da li je Izrael zapravo formirao organizaciju Hamas, pričali su na Informer Tv Aleksandar M. Gajić iz Centra za društvenu stabilnost i stručnjak za geopolitiku prof. Srđan Perišić.

sledeća vest

Source link

POVEZANI ČLANCI

Najnovija ažuriranja